Toila volikogu juhib Roland Peets

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Peets.
Roland Peets. Foto: Peeter Lilleväli

Toila volikogu valis eile oma uueks esimeheks Roland Peetsi, kes lubab valla juhtimises muutusi ja suuremat avatust.

Vabale volikogu esimehe kohale esitati lisaks koalitsiooni kandidaadile Peetsile opositsiooni poolt endine vallavanem Tiit Salvan. Viimase võimalused olid ette kaotatud juba seetõttu, et opositsiooni kuuest liikmest oli kohal vaid kolm ja nii palju hääli Salvan saigi Peetsi 7 vastu.

Endine piirivalveameti peadirektor, erukindral Roland Peets ütles pärast istungit Põhjarannikule, et tema arvamuse kohaselt tuleks vallavalitsuse struktuuri korrastada, ent ühtegi reformi ei tee koalitsioon reformi enda pärast. Samuti lubas ta, et kui opositsioon ei taha ka koalitsiooniga koostööd teha, kavatseb uus võim siiski arvestada kõigi valla elanikega. "Me ei saa öelda, et meile ei lähe korda nende 48 protsendi valijate huvid, kes meie poolt ei hääletanud," sõnas ta.

Samuti arvas ta, et tuleks parandada planeerimist, et investeeringud ei oleks ametnikepõhised, vaid arvestaksid võimalikult paljude eri huvigruppidega.

Rääkides Toila gümnaasiumi tulevikust, sõnas ta, et siin ei saa otsuseid teha emotsioonidest lähtudes, vaid eesmärk on pakkuda valla lastele parimat haridust. "Pole mõtet hoida 10 küünega gümnaasiumist kinni, kui Jõhvi loodav uus gümnaasium annab näiteks paremat haridust ja osa meie lapsi läheb nagunii sinna," tõi ta näite.

Toilas toimus võimuvahetus veebruaris, kui volikogus kaalukeeleks olev keskerakondlane Kaarel Schmidt tuli praeguse koalitsiooni poole üle, tagades uuele võimule sellega napi ühehäälse enamuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles