Sillamäe Kalevi peatreeneriks sai Algimantas Briaunys

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algimantas Briaunys .
Algimantas Briaunys . Foto: Matti Kämärä

Sillamäe Kalev teatas, et alates 8. septembrist on meeskonna uus peatreener senine väravavahtide treener, leedulane Algimantas Briaunys.

Viimastes meistriliiga mängudes ongi 48aastane Briaunys olnud Sillamäe klubi treenerite ja varumeeste pingil kõige suurema sõnaõigusega mees, sest senise peatreeneri Valeri Bondarenko saatis klubi juhtkond augustis keset hooaega ootamatult puhkusele.

Liiga nõudlik Bondarenko 

Sillamäe Kalevi president Aleksandr Starodubtsev selgitas eile, et Bondarenkoga tuli lahku minna, kuna ta ei leidnud vajalikku klappi mängijatega. "Kahtlemata on ta suurepärane ja tugev treener, kes on ka mängijate suhtes väga nõudlik isegi pisiasjades. Hooaja alguses lepingut tehes lootsime mõlemad, et koostöö kestab kolm aastat, aga paraku ei tulnud sellest midagi välja. Ilmselt ei sobinud talle meie mängijad. Pealegi ei toonud tema juhendamisstiil ka loodetud tulemusi, jalgpallis aga loevad just mängu tulemused," sõnas Starodubtsev.

Briaunyse saab Starodubtsevi sõnul mängijatega hästi läbi ja oskab neid mobiliseerida. "Loodan väga, et kui tema juhib, kujuneb hooaja lõpp meie klubile edukaks ja suudame hoida kinni meistriliiga neljandast kohast ning olla võidukad karikasarjas, et tekiks võimalus osaleda järgmisel aastal eurosarjas. Meeskond liigub igatahes tõusulainel," sõnas Starodubtsev, lisades, et Briaunys õpib meistriliiga klubi peatreenerilt nõutava PRO litsentsi kursustel.

Sillamäe Kalevi kodulehel tõi Briaunys esile, et klubis on ühtehoidev ja võitlusvõimeline mõttekaaslaste kollektiiv. "Meie eesmärk on võita kõik eelseisvad mängud," sõnas ta.

Briaunys on väravavahina mänginud paljudes klubides, millest tuntumad on Nõukogude Liidu kõrgliigasse kuulunud Vilniuse Žalgiris ja Taani üks kuulsamaid klubisid Copenhagen. Eestisse saabus ta 1994. aastal ja tuli Flora koosseisus kaks aastat Eesti meistriks. Pärast mängijakarjääri lõppu 2001. aastal on ta tegutsenud mitmete klubide väravavahtide treenerina. Aastatel 2005-2011 oli ta selles ametis Tallinna Levadias, need aastad olid selle klubi kõige kuldsemad. Sillamäe Kaleviga liitus ta eelmise aasta detsembris.

Ees ootab mäng Floraga

Starodubtsevi sõnul on meeskonnaga edukalt kohanenud ka hiljuti liitunud Vjatšeslav Zahovaiko, kes on Eesti koondise eest 38 mängu pidanud. Küll aga oleks Starodubtsevi sõnul liiast loota, et ta kohe esimestes mängudes palju väravaid hakkab paugutama. "Tal on viimastel aegadel vähe mänge olnud ja ründajate vahel on meil klubi sees päris hea konkurents. Kuid talle meeldib Sillamäel ja usun, et õige pea jõuab ta heasse vormi," sõnas Starodubtsev.

Järgmine kohtumine on sillamäelastel eelseisval laupäeval Lilleküla staadionil Tallinna Floraga. Starodubtsevi sõnul tuleb sellest raske mäng, sest sellisel Eesti mõistes suurel staadionil ei ole Kalevi jalgpallurid siiani harjunud mängima. "Varasemad kogemused on näidanud, et vahel peljatakse nii kõrgeid tribüüne kui ka pallipõrkega kaasnevat kõminat, mis suurel staadionil võimendub. Aga kindlasti lähevad meie mängijad võitma," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles