Narvast sai viiendat korda sügispealinn

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ütles Geneva keskuse laval Narva ametivennale Tarmo Tammistele, et sügise puhuks kingitud vihmavari on sel aastaajal parim abimees. Tammistel on käes ka valitsuskepp ja tunnistus, mis kehtib kuni kella 13.12ni 21. detsembril, mil Eestis algab astronoomiline talv.
Edgar Savisaar ütles Geneva keskuse laval Narva ametivennale Tarmo Tammistele, et sügise puhuks kingitud vihmavari on sel aastaajal parim abimees. Tammistel on käes ka valitsuskepp ja tunnistus, mis kehtib kuni kella 13.12ni 21. detsembril, mil Eestis algab astronoomiline talv. Foto: Ilja Smirnov

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis laupäeval oma Narva kolleegile Tarmo Tammistele koos tiitli, valitsuskepi ja tunnistusega ka vihmavarju. Ta rõhutas, et vihmavarjust on kindlasti kõige rohkem kasu.

"Elagu sügis, elagu sügispealinn!" hüüdis Savisaar Geneva kultuurikeskuses publiku aplausi saatel lavale tõustes.

"Narva saab Tallinnalt kõige parema sellest, mis meil on ja mida me üle anda saame. Hoidke seda tiitlit detsembrini ja anname selle siis talvepealinna tiitli Otepää linnale," ütles Edgar Savisaar oma lühikeses kõnes ning andis seejärel Tarmo Tammistele üle uhiuue, alles pakendis vihmavarju.

Sügispealinna kultuurikava algas kohe, kui linnapead ja teised ametlikud külalised publiku seas kohad sisse võtsid. Lavale tulid Narva sümfooniaorkester ja ansambel AveNue, kes esitasid teist korda Narvale oma ühist kava - peamiselt Vladimir Tšerdakovi laule klassikalises töötluses.

Põhjarannik on juba kirjutanud, et Narva linn kulutas tänavu sügispealinna üritustele 19 000 eurot ja valmistas kolmeks kuuks ette ulatusliku kava. Neist olulisemad on oktoobri ja novembri reedesed muusikaõhtud Aleksandri ja Mihkli kirikus, Vene teatri etendus "Üks suveöö Rootsis" 4. novembril Rugodivi kultuurimajas, ajalooline lahingurekonstruktsioon 17. novembril Narva kindluses ning lõppkontsert 21. detsembril Geneva keskuses Anne Veski ja Ott Leplandi osavõtul.

Kogu kava "Narva - Eesti sügispealinn" koosneb kokku 50-60 kultuuri-, spordi- ja meelelahutusüritusest. Loetelu on pidevas muutumises ja täieneb, seepärast avaldatakse Narva veebilehel ürituste kava kuude kaupa. 21. detsembril läheb pealinna tiitel juba Otepää kätte.

Esimest korda oli sügispealinna tiitel Narva käes 1999. aasta septembri keskel ühe nädala vältel. Tollal toimus siin mitmeid vabariikliku ja isegi rahvusvahelise taseme üritusi. Uuesti sai Narvast sügispealinn alles 2009. aastal, siis juba kogu astronoomiliseks sügiseks ning ühtlasi on sellest kujunenud traditsioon. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles