Autojuht ründas liinibussijuhti

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust Narva suunduvat Sebe liinibussi ja selle reisijaid ootas Jõhvis ebameeldiv üllatus, kui maanteel ohtliku möödasõidumanöövriga üllatanud auto juht ründas bussijuhti pipragaasi ja rusikatega. Juuresolev pilt on illustratiivne ega oma juhtunuga mingit seost.
Tartust Narva suunduvat Sebe liinibussi ja selle reisijaid ootas Jõhvis ebameeldiv üllatus, kui maanteel ohtliku möödasõidumanöövriga üllatanud auto juht ründas bussijuhti pipragaasi ja rusikatega. Juuresolev pilt on illustratiivne ega oma juhtunuga mingit seost. Foto: Peeter Lilleväli

Pühapäeval Tartust Narva sõitva Sebe liinibussi juhti ootas Jõhvis halb üllatus, kui autojuht, kellest ta Iisaku juures kahel korral mööda oli sõitnud, ründas teda pipragaasi ja rusikatega. 

Pühapäeval Tartus Vanemuise teatris balletti vaatamas käinud Sillamäe õpetaja istus õhtul ülikoolilinnas bussi ega osanud aimata, et reis koju näeb välja nagu seiklusfilm, mis päädib kakluse ja vigastatud bussijuhiga.

Ebameeldiv manööver

Teatrietendusel käinud naine istus õhtul kell 19 Tartus Sebe liinibussile, mille sihtkohaks oli Narva. "Kuna mul oli kaasas laps, kes sõitu väga ei kannata, siis istume alati esimeses pingis," rääkis naine, kes tänu sellele jälgis järgnenud draamat esireast.

"Bussijuht sõitis kenasti rahulikult, heas tempos, kuni tema ette jäi aeglasem auto," meenutas naine saatuslikku möödasõitu. Kohe, kui buss sõiduautost mööda sai, otsustas auto juht kiirust tõsta ning oma koha bussi ees taastada. Kui auto oli bussist ette jõudnud, pidurdas juht järsult, sundides ka bussi pidurdama. "Läks napilt, et me lapsega vastu klaasi ei lennanud," oli naine autojuhi sõiduvõtetest hämmingus ning tunnistas, et ehkki pahandamist oli, polnud bussijuhti milleski süüdistada.

Mõne aja pärast sõitis buss autost uuesti mööda ning sõitis rahulikult Jõhvini, kus juht, mingi paber käes, välja astus ning sattus pahaaimamatult kokku sama sõiduauto juhiga, kes hoiatamata bussijuhile pipragaasi näkku lasi ning siis teda rusikatega peksma hakkas.

Kannatajaid veel

"Meil vedas, et gaas salongi ei jõudnud ning mu laps viga ei saanud," rääkis nördinud reisija, kelle sõnul ei läinud nii hästi aga inimestel, kes püüdsid bussist parasjagu maha minna ning nii võitlusväljale sattusid. "Ta isegi ei hoiatanud meie juhti, lihtsalt ründas teda," lisas naine, kelle sõnul oli bussist väljuda püüdnud noor tüdruk nii endast väljas, et hakkas nutma.

Kohale kutsutud politsei, kes autojuhi rahunema toimetas, kinnitas, et lisaks bussijuhile sai kannatada ka kaks reisijat. "Juhil oli huul puru ja silm paistes," meenutas sillamäelanna toimunut. Bussijuhil kulus tükk aega, enne kui ta nägemine sedapalju taastus, et ta suutis sõitu jätkata.

"Terve tee, mis me Sillamäele sõitsime, oli bussi tempo väga aeglane ning juht ilmselt ei näinud silmade kipitamise tõttu suurt midagi - kutsusime talle Sillamäele vastu kiirabi, kes tema silmi tohterdas, et ta saaks teed Narva jätkata," tunnistas naine, kelle sõnul oli bussisõit tänu toimunule hirmutav ning ääretult ebameeldiv.

Politsei kinnitusel algatati toimunu suhtes kriminaalasi seoses avaliku korra raske rikkumisega. "Jõhvi linnas Narva maanteel ei saanud omavahel kokkuleppele Sebe liini bussijuht ja sõiduauto juht. Juhtide vahel toimus kaklus," teatas politsei pressiesindaja Margit Mander.

ASi Sebe turundusjuhi Marel Kallase sõnul pole bussijuhi seletuskiri nendeni veel jõudnud ning seetõttu on intsidenti keeruline kommenteerida. "Õnneks võib öelda, et kaugliikluses selliseid intsidente reeglina ei esine. Oleme oma bussijuhte juhendanud konflikte vältima ning konfliktsituatsioonide esinemisel olukorra lahendamisse kaasama politsei," ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles