Afganistani suunduv Estcoy-16 harjutab Sirgalas

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutused saavad traditsioonilise punkti Sirgalas. Pilt on pärit 2010. aasta õppuselt.
Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutused saavad traditsioonilise punkti Sirgalas. Pilt on pärit 2010. aasta õppuselt. Foto: Põhjarannik

1. jalaväebrigaadi Scoutspataljon alustab homme Sirgalas kahenädalast õppust BAM, millel järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduv kontingent saab tegutseda situatsioonis, mis on võimalikult sarnane Afganistanis olevale

Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse sõnul sisaldab BAM harjutusi jagude ja rühmade kokkuharjutamiseks kompanii koosseisus kaitse- ja ründetegevuses ning välisoperatsioonidele omaste ülesannete täitmisel.

"Kui eelmisel õppusel kordasime universaalseid põhitõdesid, siis nüüd kinnistame õpitut tingimustes, mis maksimaalselt sarnanevad olukorrale Helmandi provintsis," ütles kolonelleitnant Karus.

27. märtsini läbi viidav õppus on järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutus, kus kaitseväelased kinnistavad välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel. Õppusel harjutavad jalaväekompanii Estcoy-16 ja rahvuslik logistiline toetuselement NSE-15 koostööd. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Lisaks Scoutspataljonile osalevad õppusel 1. jalaväebrigaadi tagalapataljon ja Kalevi jalaväepataljon, kaitseväe logistikakeskus, Kirde kaitseringkond, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused ja õhuvägi.

Õppusel osalejad liiguvad koduväeosadest Sirgala harjutusväljale Ida-Virumaal homme hommikul ja teisipäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles