Lohusuu valda juhib Mustvee endine linnapea

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Kostrmin on valmis Lohusuu vallavalitsuses jätkama ka pärast sügisesi valimisi.
Pavel Kostrmin on valmis Lohusuu vallavalitsuses jätkama ka pärast sügisesi valimisi. Foto: SCANPIX

Vahetult pühade eel kinnitas Lohusuu vallavolikogu uueks vallavanemaks paar nädalat tagasi abivallavanemaks valitud Pavel Kostromini, keda Mustvee linnavolikogu kaks kuud varem oli linnapeana umbusaldanud. 

"Pavel Kostromin oli meil juba paar nädalat abivallavanem olnud, meile kõigile ammusest ajast tuttav ja valda tundev inimene ja kuna varsti on valimised, siis polnud mõtet hakata selleks lühikeseks ajaks kedagi uut sellele kohale otsima," põhjendas Lohusuu vallavolikogu esimees Urmas Salu.

Samadel põhjustel eelistati Kostromini Salu sõnul abivallavanema leidmiseks korraldatud konkursil, kuhu laekus päris palju sooviavaldusi üle Eesti.

Volikogus sai Kostromin salajasel hääletusel seitse poolt- ja ühe vastuhääle.

Lohusuuga tihedalt seotud 

"Lohusuu on mulle vägagi tuttav, mu isa juured on seal ja ise olen kogu lapsepõlve seal veetnud. Kunagi töötasin ka Peipsi Laines - seda firmat küll enam ei ole, aga selle tollane omanik on ikka olemas," viitas Kostromin Paul Kärbergile, kellega tema sõnul pole kerge läbi saada. "Tema arusaam on, et kõik peab kuuluma temale, minu arusaam, et kõik peab kuuluma rahvale ja riigile. Selsamal põhjusel mind Mustvees umbusaldatigi," ei soovinud ta Mustvee linnapea kohalt lahkumise tagamaadest pikemalt rääkida.

Mustvee linn ja Lohusuu vald on naabritena isekeskis tihedalt läbi käinud ja praegugi on üks vee- ja kanalisatsiooniteemaline ühisprojekt käsil, mida Kostromin nüüd Lohusuu poolelt edasi ajab.

"Olen paljude volikogu liikmetega koos tööötanud, tean Lohusuu valla probleeme võib-olla isegi paremini kui mõni kohalik inimene," kinnitas ta. "Ma ei tulnud siia ajutiseks - kui mul võimaldatakse siin jätkata ka pärast valimisi, olen selleks valmis. Kui ma otsustan volikogusse kandideerida, siis teen seda kindlasti Mustvees - aga see ei takista mul Lohusuus vallavalitsuses tööd jätkata. Mustvee praegune linnapea on näiteks Talinna linnavolikogu liige."

Palgas Kostromin väga palju ei kaotanud: linnapeana oli tema kuutasu 1280 eurot, vallavanemana 1100 eurot.

Parteitu Kostromin kinnitas, et vähemalt enne valimisi ta kindlasti ühegi erakonnaga ei liitu.

Kirju minevik

Pavel Kostromin oli Mustvee linnapea 2012. aasta jaanuarist tänavu aprillini, kui teda umbusaldati (ametlikult nimetati umbusaldamise ajendina linnapea liigset optimismi tulumaksu laekumise osas).

Mustvee linnapea oli ta ka aastatel 1997-2002. Veel on Kostromin töötanud Jõgeva autobaasis, kalafirmas Peipsi Laine ja Silometis majandusosakonna juhatajana.

2007. aasta kevadel mõistis Tartu maakohus Pavel Kostromini kui endise Mustvee linnapea süüdi ametiseisundi kuritarvitamises. Ringkonnakohus jättis otsuse jõusse, riigikohus tühistas otsuse osaliselt ja saatis tühistamata osa maakohtule uuesti arutada. Maakohus otsustas prokuröri ettepanekul kriminaalmenetluse lõpetada, kuna süüdistuse maht oli vähenenud ja menetluse jätkamiseks puudus avalik huvi. Menetluse lõpetamise tingimus oli, et Kostromin peab riigile maksma 15 000 krooni.

Lohusuu eelmine vallavanem Tormis Otsma lahkus omal soovil ametist 21. juunil, tuues põhjuseks, et vallavalitsuses toimuvad läbiotsimised muudavad valla normaalse juhtimise võimatuks.

Enne Otsmat jõudis napilt neli kuud vallavanem olla Ants Rummel, kes valiti sellele kohale mullu juunis pärast Urmas Soosalu ametist lahkumist ning keda volikogu juba oktoobris umbusaldas. Seega on Kostromin Lohusuus viimase aasta jooksul juba neljas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles