Sõitjad on uues bussijaamas pettunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed on rahulolematud − sellist bussijaama nad küll ei oodanud.
Inimesed on rahulolematud − sellist bussijaama nad küll ei oodanud. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve uus bussijaam, mis eile kaubanduskeskuse Vironia hoones Järveküla tee 50 avati, on sõitjate lootusi petnud. Seal ei ole neid teenuseid, mida hoone omanik, firma Vironia Keskus sõitjatele lubas.

Vironia Keskuse juhatus lubas, et uues bussijaamas saab tulevikus eelmüügist pileteid osta. Seda on kohtlajärvelased, kes on sunnitud piletite ostmiseks Jõhvi sõitma, juba ammu palunud. Samuti lubati, et seal hakkab tööle kohvik. Vironia Keskuse juhataja Kenneth Karpov rääkis varem, et siia on oodata ka Cargobusi teenuseid. Tegelikkuses aga midagi eelnimetatust siin ei ole.

Väikeses saalis on paar tooli, tablool on reaalajas loetav bussiinfo. Ja see on ka kõik. Ei ole isegi teavet bussijaama tööaegade kohta.

Eile bussijaamas viibinud sõitjad rääkisid, et on väga pettunud: mitte mingisuguseid teenuseid ei olnud vanas jaamas ega ole ka uues. Inimesed pole rahul, sest sellist bussijaama nad küll ei oodanud.

Linn hakkab nõudma

"Ka mina pole rahul," ütles eile Põhjarannikule Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov, kes kaubanduskeskuse Vironia uute pindade avamisel rääkis ajakirjanikele, et uus bussijaam saab vanaga võrreldes uue ilme ning hakkab pakkuma uusi teenuseid ja lisamugavusi nii linnaelanikele kui ka selle külalistele. "Me ootasime rohkem teenuseid, siin aga pole isegi infolauda sõitjate tarvis."

Linnapea sõnul hakkab linn Vironia Keskuselt nõudma oma lubaduste täitmist. "Ma loodan, et aja jooksul see olukord laheneb," märkis ta.

Kenneth Karpov ütles eile Põhjarannikule, et Cargobusi teenuseid bussijaama ei tule, kuna see ettevõte ei avanud siin oma esindust, ent kohvik siiski avatakse, kuid mitte varem kui novembri keskel. Muudest teenustest esialgu juttu ei ole. Ja siiamaani pole selge, milline saab olema bussijaama töörežiim.

Sõitjad olid teadmatuses

Eile ei saanud osa sõitjaid üldse aru, mis toimub ning kuhu nad minema peavad, et kaugliinibussi peale pääseda. Nimelt sõitis osa busse uuest bussijaamast läbi, osa aga mitte, peatudes Kohtla-Järvel Koidula tänaval, sõitjad aga ootasid neid uues bussijaamas, mõni inimene koguni veel vanaski.

Säärane olukord tekkis selle tõttu, et 30. augustini ei olnud veel valmis liiklussõlm, mida mööda suured bussid saaksid normaalselt liikuda. Ning alles eile hommikul teavitas maanteeamet vedajaid, et puudused on teedelt kõrvaldatud ning kõik bussid peavad nüüd uuest bussijaamast läbi sõitma.

Sõitjad on pahased, et neid teadmatusse jäeti. "Me läksime eile vanasse bussijaama. See oli avatud, seal valves olnud inimene aga ei teadnud busside liikumise kohta midagi ning mingit kuulutust, et need hakkavad nüüd käima uue bussijaama kaudu, ei olnud samuti," väljendas Põhjarannikule oma nördimust üks toimetusse helistanud inimene. "Ma ei saanud ära sõita, kuna ootasin vanas bussijaamas bussi, see aga, nagu selgus, tegi peatuse Koidula tänaval. See on korralagedus."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles