Voronova võitis maailmameistrivõistlustel pronksmedali

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anžela Voronova on laskmisega tegelnud üle 30 aasta ja nüüd sai ta pikaajalise ja sihikindla töö eest tasuks esimese maailmameistrivõistluste medali.
Anžela Voronova on laskmisega tegelnud üle 30 aasta ja nüüd sai ta pikaajalise ja sihikindla töö eest tasuks esimese maailmameistrivõistluste medali. Foto: Ilja Smirnov

Ida-Virumaa viimaste aastate parima naissportlase Anžela Voronova  pikaajaline sportlaskarjäär täienes eile kaalukaima saavutusega − ta võitis maailmameistrivõistlustel Hispaanias pronksmedali. 

Eesti kaitseväe staabi- ja sidepataljoni  kapral Anžela Voronova saavutas Hispaania linnas Granadas toimuvatel maaailmameistrivõistlustel kolmanda koha lamades laskmises 300 meetri pealt.

Kehv ilm sobib

Voronova sai selles harjutuses 600 võimalikust 591 silma. Sama tulemus oli ka Saksamaa laskjal Sandra Georgil, ent Voronova pälvis tema ees medali tänu sellele, et tal oli sisekümneid kokku 25 ehk kahe võrra rohkem kui konkurendil. Kulla võitnud taanlannast Charlotte Jakobsenist lahutas Voronovat kaks ja hõbedale tulnud sakslannast Eve Roeskenist üks silm.

Voronova kaks esimest seeriat olid 99 ja 100 silma, mis viisid ta jagama esikohta. Kahe järgenud 97silmase seeriaga langes ta esikolmikust välja, ent kahe viimase seeriaga tõusis ta sinna tagasi, tabades mõlemal korral 99 silma.

Koos Voronovaga Hispaanias olev treener Aleksandr Makarov rääkis, et medalivõidule aitas kuigipalju kaasa ka kehvaks pööranud ilm. "Anželale sobivad keerulised tingimused. Tema teeb oma tulemuse ära nii külma kui tuulega. Mitmed konkurendid kipuvad aga just siis vääratama," ütles Makarov, lisades, et nüüdseks on Voronoval kogunenud väga tugev rahvusvaheliste võistluste kogemus, mis on sel alal edu saavutamiseks hädavajalik.

Makarovi sõnul on medali võitmine maailmameistrivõistlustel tema õpilase senise karjääri kõige kaalukam saavutus. "Mullune Euroopa meistritiitel on kahtlemata samuti suur õnnestumine. Ent maailmameistrivõistlusi peetakse vaid iga nelja aasta tagant," tõi ta esile eilse saavutuse erakordsust.

Olümpiapiletit käes veel pole

Treeneri sõnul jääb tänavustest maailmameistrivõistlustest kripeldama vaid see, et olümpiaaladel ehk 50 meetri pealt laskmises tuli leppida kahel korral vaid 23. kohaga, mis ei võimaldanud sel võistlusel lunastada veel olümpiapiletit Rio de Janeirosse. "Anžela ei lasknud kehvasti. Aga suurepärastes tingimustes, mis nende harjutuste laskmise ajal olid, esinesid väga paljud hiilgavalt ning konkurents osutus ülitihedaks," sõnas ta.

Näiteks  50 meetri pealt püssi harjutuses 60 lasku lamades tegi Anžela Voronova 620,1 silmaga oma isikliku rekordi, kuid see andis vaid 23. koha. Võitjale kaotas ta vähem kui seitsme silmaga.

Treeneri sõnul on Rio de Janeiro olümpiale pääsemiseks ees veel küllalt võistlusi. Voronova on praegu hästi motiveeritud ja tahab kindlasti järgmisel olümpial hästi esineda. "Ta teab, et selleks on vaja teha kõvasti järjekindlat tööd. Ta ei ole see tüüp, kes jääks loorberitele pikutama," on  Makarov varem Põhjarannikule öelnud.

Täiskaliiberpüssi 60 lasku lamades naiskonnavõistluses sai Eesti naiskond, kuhu peale Voronova kuulus teinegi narvalanna Jelena Potaševa, kaheksa naiskonna seas kuuenda koha.

Neidude arvestuses sai narvalanna Valeria Koljuhhina lamades harjutuses 51 konkurendi seas  15. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles