Politsei: "Kõik olid täisealised ja juht oli ka kaine"

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljasalalt kraavi põrutanud auto jäljed püsivad Tiigi tänava maja juures siiani.
Haljasalalt kraavi põrutanud auto jäljed püsivad Tiigi tänava maja juures siiani. Foto: Peeter Lilleväli

Avaliku korra kaitseks politsei poole pöördunud Voka elanikud on sündmuspaigal viibinud patrulli käitumises pettunud.

Ülemöödunud laupäeval rallis pealtnägijate sõnul purupurjus noormees BMWga õhtuhämaras kahe korterelamu vahelisel haljasalal ning põrutas seejärel kraavi. Väljakutse peale kohale sõitnud patrullteenistus lahkus loetud minutite pärast sündmuspaigalt menetlust alustamata.

Ähvardasid tuppa kusta

Kraavi sõitnud noormees oli Tiigi tänava elanikele silma jäänud juba mõned tunnid enne avariid. "Ta oli nii purjus, et tahtis meie maja ette magama jääda," rääkis noormeest oma koduaknast näinud naine. "Sõber upitas ta püsti, kuid ega ta korralikult jalul ei seisnud. Nad mõlemad olid väga purjus."

Kakerdavad noormehed kergendasid sealsamas akende all ka keha. "Kui üks majaelanikest kutsus neid korrale, ähvardati talle tuppa kusta," sõnas naine, kelle sõnul sisustasid kutsumata külalised oma aega ka maja ette pargitud autode tagumisega. "Kui autodest mööda mindi, virutati neile jalaga."

Pool tundi hiljem oli naine tunnistajaks, kui vaevu jalul püsiv noormees istus oma BMW rooli ning põrutas minema. "Mõtlesin veel, et no nüüd põrutab küll maja otsas asuvasse prügilasse, et ta ei keera välja."

Noormeeste väljakutsuvat käitumist kinnitab ka teine pealtnägija: "Nad ropendasid, urineerisid maja ees, tagusid autosid jalaga ning majaelanike märkustele vastasid sõimuga."

Kelle auto? Sõbra oma

BMW rooli istunud noormees keeras pealtnägijate sõnul kahe kortermaja - Tiigi 7 ja Tiigi 9 - vahelisele haljasalale ning üritas sealtkaudu teele välja sõita. "Inimesed olid sellise käitumise peale endast väljas ning muidugi kutsuti politsei," sõnas üks Tiigi tänava elanikest.

Tee peale noormees ei jõudnudki: autot valitsemata lõpetas ta sõidu kraavis.

Sealt mööda poodi läinud Voka elaniku sõnul üritasid neli ilmselgelt purjus noormeest autot omal jõul kraavist välja lükata. "Kui ma poest tagasi tulin, oli politsei kohal ning küsis ühelt noormehelt, kelle auto see on. Vastus kõlas, et sõbra oma. Ja kui politsei tahtis teada, kus sõber on, öeldi, et ei tea. Mõne minuti pärast sõitis politsei minema."

Avarii teinud noormeest nähti sama päeva õhtul taas Tiigi tänaval maja ees. "Paistis, et see auto ei kuulunud talle, sest ta rääkis kellelegi, et on valmis kahju kandma ning tahtis teada, kui kalliks võib remont minna," vahendas üks majaelanik pealtkuuldud jutuajamist.

Põhjarannik esitas Ida prefektuurile teabenõude, soovides teada, kuidas lugu haljasalal rallinud ning avarii teinud purupurjus juhiga lõppes.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Mari Riina Risti vastus oli ootamatu.

Väike segadus

"Politsei sai väljakutse nimetatud sündmusele ja isikuid kontrolliti. Kõik olid täisealised ja juht oli ka kaine, seega mingit menetlust ei alustatud," vahendas pressiesindaja.

Huvitav, kuidas hinnati juhi kainust? Ja kas see hindamine ka fikseeriti?

Selle pärimise peale tunnistab pressiesindaja päev hiljem: "Selle juhtumiga oli siiski väike segadus."

"Rääkides patrullpolitseinikega, ütlesid nad, et said nimetatud sündmusele väljakutse. Nad leidsid eest kraavis oleva auto, mille ümber toimetasid kolm meest. Teine meeste grupp seisis sõidukist natuke maad eemal ja kui politsei kohale saabus, siis tulid ka nemad sõiduki juurde. Isikud väitsid, et auto on seal kraavis olnud juba mõnda aega ja kes oli roolis ning kellel kuulub auto, nad ei tea. Samuti kinnitasid nad, et keegi nendest autot ei juhtinud, seega ei olnud politseil alust alkoholijoobe tuvastamiseks. Ka ei andnud sõidukiomanik teada, et talle oleks auto kraavi sõitmisega varaline kahju tekitatud."

Nii palju siis avaliku korra kaitsmisest Voka alevis. "See on ikka üle mõistuse: purjus juht rallib elumajade vahel haljasalal, kujutades ennast mitte väiksemat ohtu kui viitsütikuga pomm, põrutab seejärel kraavi ning paneb ajama. See kõik ei tähenda meie korravalvuritele aga midagi. Ma ei saa aru, kuhu oli neil sündmuspaigalt lahkumisega nii kiire. Kas vahetus oli kohe-kohe lõppemas ning mehed kiirustasid koju?" ei oska üks Tiigi tänava elanik juhtunu kohta muud arvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles