Jõhvist pärit Riho Terras peab oma kohta europarlamendis ootama

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Alles mõned kuud tagasi poliitikasse sukeldunud Riho Terras kogus Eestis 21 474 häält, kuid peab Euroopa Parlamendis koha sissevõtmiseks ootama, kuni britid sealt lahkuvad.
Alles mõned kuud tagasi poliitikasse sukeldunud Riho Terras kogus Eestis 21 474 häält, kuid peab Euroopa Parlamendis koha sissevõtmiseks ootama, kuni britid sealt lahkuvad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvist pärit Isamaa esinumber Riho Terras sai kogu Eestis 21 474 häält ja osutus esimeseks niinimetatud varumängijaks, kes pääses seitsmenda Eesti esindajana Euroopa parlamenti alles  pärast seda, kui Suurbritannia saadikud sealt lahkuvad. 

Esialgu tuli teade, et Riho Terras pääses europarlamenti ja ta jõudis Isamaa valimispeol pidada maha ka võidukõne. Postimehe teatel jooksis Terras lavale ja möirgas nagu lõvi. "Ära tegime! Sotsid said ainult ühe koha! Martin Helme ainult 3000! Me oleme nende valimiste võitjad! Aitäh teile, sõbrad!" edastas Terras lavalt oma erakonnakaaslastele. 

Hiljem selgus, et sotsid saavad siiski kaks kohta, mis kuuluvad  Marina Kaljurannale  ja Sven Mikserile.  Peale nende valisid Eesti inimesed Euroopa parlamenti veel Reformierakonnast Andrus Ansipi ja Urmas Paeda, Keskerakonnast Yana Toomi ja EKREst Jaak Madissoni. 

Terras pääseb Euroopa parlamenti alles siis, kui Suurbritannia saadikud sealt Brexitiga lahkuvad. 

Ida-Virumaal kogu Terras 810 häält, mis on peaaegu kaks korda rohkem, kui suutis viis aastat tagasi Isamaa esinumber Tunne Kelam. Kodukandist, Jõhvi vallast, sai Terras 201 häält. 

10 edukamat häältekogujat Ida-Virumaal

1. Yana Toom (Keskerakond) 3925

2. Marina Kaljurand (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) 2254

3. Raimond Kaljulaid (üksikkandidaat) 2081

4. Riho Terras (Isamaa) 810

5. Andrus Ansip (Reformierakond) 688

6. Urmas Paet (Reformierakond) 598 

7. Jaak Madisson (EKRE) 369

8. Vadim Belobrovtsev (Keskerakond) 348

9. Katri Raik (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) 327

10. Kristina Kallas (Eesti 200) 232

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles