Alajõele kerkib vinge mänguväljak

Põhjarannik
Copy
Mänguväljaku keskmeks saab Peipsi piirkonnale iseloomulikult laev, mis on sisult ronimislinnak.
Mänguväljaku keskmeks saab Peipsi piirkonnale iseloomulikult laev, mis on sisult ronimislinnak. Foto: LARS LAJ EESTI OÜ

Möödunud nädalal Alajõel ehitama hakatud mänguväljaku keskmeks saab suur laev; järgmises etapis lisandub naabrusse tervisesportlastele mõeldud ala.

"Visuaalselt ja arhitektuuriliselt on projekti eesmärk rõhutada Alajõe olemust − selle Peipsi-äärset asukohta ning ümbritsevat võrratut loodust. Seetõttu on mänguväljaku keskseks elemendiks valitud suur laeva imiteeriv atraktsioon, kus leiavad tegevust nii suuremad kui ka väiksemad lapsed. Laev iseloomustab hästi Alajõe üldist meeleolu − paadid ja muud veesõidukid on Peipsil igapäevane vaatepilt ning nüüd pakub lisaks üks suursugune laev lastele ka mänguväljakul huvi. Ümber põhielemendi on liivaga kaetud alale paigutatud muid väiksemaid atraktsioone ja mänguvahendeid. /---/ Paadi temaatikat toetavad ka haljastuseks mõeldud paadikujulised haljastuskonteinerid," kirjeldatakse Lars Laj Eesti OÜ koostatud projektis Alajõe mänguväljaku tulevast tõmbenumbrit.

Laev pole lihtsalt laev, vaid hoopis ronimislinnak.

Mänguala kõrvale lisandub tulevikus harrastussportlastele mõeldud ala.
Mänguala kõrvale lisandub tulevikus harrastussportlastele mõeldud ala. Foto: LARS LAJ EESTI OÜ

Laeva ümber sobituvatest mänguvahenditest on projektis nimetatud erisuguseid kiikesid, karusselli, pisematele mõeldud ekskavaatorit ja liivakasti. Viimasesse võiks peita näiteks dinosauruse fiiberklaasist skeleti, mida oleks põnev sealt välja kaevata.

Mänguväljak, mille ehitamist seesama projekti koostanud firma eelmise nädala lõpus alustas ja mis peab juuli alguseks valmis saama, on suure projekti esimene osa.  

"Teeme kõigepealt selle esimese etapi ära − saime selle jaoks Leaderist toetust ka −, siis vaatame edasi. Sel aastal järgmiste etappideni kindlasti ei jõua," rääkis Alutaguse vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Martin Miller.

Teine etapp tähendab mänguväljaku kõrvale plaanitud ala tervisespordi harrastamiseks, kolmas välisvalgustust ja teid.

Uus, kogu perele mõeldud mänguväljak ehitatakse senise vana ja ammu oma aja ära elanu asemele.

"Eesmärk on pakkuda huvitavat tegevust kõikidele vanuserühmadele ning eri suuruses gruppidele (tegevused nii üksi kui ka sõpradega). Väljak on lahendatud selliselt, et seal saaks nii joosta, mängida, tegelda paiksete tegevustega kui harrastada ka kergemat tervisesporti," nähakse projektis ette.

Aasta alguse seisuga oli Alajõe külas 158 elanikku.

Kes seda suurt väljakut kasutama hakkavad?

"Peipsi ääres kasvab rahvaarv suvel kordades − ja mänguväljakuid ju põhiliselt suvel kasutataksegi," ütles Martin Miller. "Selles piirkonnas rohkem seesuguseid mänguväljakuid polegi, nii et Alajõe omast saabki kogu piirkonna jaoks mõeldud mänguväljak."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles