Ahtme kunstide kooli kolimine lükkub talve

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Muusika ei hakka selles hoones kõlama veel niipea.
Muusika ei hakka selles hoones kõlama veel niipea. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Järgmist õppeaastat pidi Ahtme kunstide kool alustama Sõpruse 33 paiknevas Ahtme gümnaasiumi algkoolihoones, mis jääb vabaks pärast seda, kui uksed avab Kohtla-Järve riigigümnaasium ning Ahtme gümnaasiumist saab põhikool. Ent kolimine lükkub edasi, kuna vajalikke remonditöid septembriks valmis ei jõuta.

Sõpruse 33 tühjaks jäävasse hoonesse on kavas ümber kolida Ahtme kunstide kool, mis juba ligi veerand sajandit kahes vanas majas tegutseb. Seetõttu tõotas eelolev suvi Ahtme kunstide kooli pedagoogidele tulla väga tegus: plaanis oli kolida Sõpruse tänaval vabanevasse algkoolihoonesse ning alustada uut õppeaastat juba seal. Ent kool sai linnavalitsuselt korralduse, et õpetajad kiirustama ei pea ning võivad teha suvepuhkuse plaane, kuna kolimine lükkub edasi.

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva sõnul ei ole plaanid muutunud ning Ahtme kunstide kooli osakondade üleviimisest 1953. aastal ehitatud hoonesse pole linnavõimud mingil juhul loobunud, ent kolimise tähtajad nihkuvad edasi, kuna ehitajad ei jõua septembriks ära teha kunstide kooli normaalseks tööks vajalikke rekonstrueerimis- ja remonditöid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles