Miljon Valgevene sigaretti ei pääsenud Eesti mustale turule

Põhjarannik
Copy
Sel pildil maksu- ja tolliameti laos enam kui miljon Valgevene sigaretti, mida Volkswageni kaubiku juht püüdis Eestis smugeldada.
Sel pildil maksu- ja tolliameti laos enam kui miljon Valgevene sigaretti, mida Volkswageni kaubiku juht püüdis Eestis smugeldada. Foto: Maksu- ja tolliamet

Tollitöötajad hoidsid mai keskel Narva piiripunktis ära enam kui miljoni Valgevene maksumärkidega sigareti smugeldamise Eesti mustale turule.  

Venemaalt Eestisse sisenenud kaubiku Volkswagen Crafteri juht deklareeris kaubana elektroonsed dioodid ja mootorsõidukite õhufiltrid, mis asusid sõiduki kaubaruumis pappkarpides. Kaubiku läbivalgustus näitas, et õhufiltrite asemel olid kõikides pappkarpides filtrite karkassid, millesse olid peidetud salasigaretid NZ 10, mida loeti lõpuks kokku 1 008 000 tükki.  

MTA uurimisosakonna juhataja Rain Kuusi sõnul on viimastel aastatel suurte salasigareti koguste avastamised idapiiril vähenenud, kuna tolliametnikud teevad head tööd ja tänu sellele on ka proovijaid aina vähem. „Tõhusamale tollikontrollile on kaasa aidanud nii uute röntgenseadmete soetamine, tollikoerte kasutamine kui ka hea riskianalüüs,“ lisas Kuus.

MTA uurimisosakond alustas sigarettide salakaubaveo tunnustel kriminaalmenetlust, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles