Narva otsib juba jõulukuuske

Ilja Smirnov
Copy
Pühadekuuse paigaldamine Narva Peetri platsile 2016. aasta novembris.
Pühadekuuse paigaldamine Narva Peetri platsile 2016. aasta novembris. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse linnamajandusamet kuulutas välja hanke jõulukuuse soetamiseks, langetamiseks, transportimiseks, paigaldamiseks Peetri platsile ning demonteerimiseks ja utiliseerimiseks.

Jõulukuuse kõrgus peab pärast Peetri platsil paiknevasse spetsiaalsesse kaevu paigaldamist olema 14-16 meetrit maapinnast. "Kuusk peab olema esinduslik, sirge, lopsakas ja ühtlane," on kirjas selgituses.

Sobivate kuuskede omanikud võivad Narva linnamajandusametisse pakkumisi teha 13. septembrini. Hankelepingu eeldatav maksumus on 11 369 eurot koos käibemaksuga.

Kuusk tuleb Narva toimetada ja Peetri platsile paigaldada 22.-23. novembril ning demonteerida ja utiliseerida 2020. aasta 17. jaanuariks.

Varasematel aastatel on Narva linnavõimud jõulukuuskesid Peetri platsile soetanud nii linnalähedastest aiandusühistutest kui ka naaberomavalitsustest, ükskord aga toodi see kohale isegi Jõhvi vallast.

Arvestades ümbruskonnas kasvavate sobivate kuuskede vähesust ning pidades ühtlasi silmas loodushoidu, kaalusid Narva ametnikud käesoleva aastakümne alguses võimalust soetada Peetri platsile kunstkuusk, ent seda plaani ellu siiski ei viinud. 2014. aastal aga kaunistati ära linna keskväljaku servas kasvavad kuused.

Kuna säärased eksperimendid avalikkuse ühest heakskiitu ei pälvinud, otsustasid kohalikud võimud naasta traditsioonilise kuuse soetamise ja paigaldamise juurde. "Väljakujunenud pühadetraditsiooni muutmine on lubamatu, see mõjutaks negatiivselt narvalaste ettekujutust jõulu- ja uusaastapühadest," kirjutas linnavalitsusele Narva linnavolikogu toonane esimees Aleksandr Jefimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles