Huvihariduse buss täidab transpordiühenduse auku

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Kui liinibussiliiklus igasse külasse ei ulatu, siis Lüganuse valla huvihariduse buss viib lapsed neli korda päevas just sinna peatusesse, kuhu nad paluvad.
Kui liinibussiliiklus igasse külasse ei ulatu, siis Lüganuse valla huvihariduse buss viib lapsed neli korda päevas just sinna peatusesse, kuhu nad paluvad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Huvihariduse rahade eest Lüganuse vallas käima pandud buss annab võimaluse pääseda huvikoolist iseseisvalt koju ka nendel lastel, kes elavad tavaliinidest kaugemal. 

Mullu käima pandud huvihariduse buss, mis sõidab pärastlõunal neli ringi ümber Lüganuse valla ning viib sisuliselt iga koolilapse koduukse taha, alustas uuesti tööd esimesel koolipäeval, 3. septembril. 

"See on üks väheseid võimalusi lapsel iseseisvalt Purtse piirkonda saada," tunnistas Purtsest Kiviõli kooli käiva lapse vanem, et bussiliiklus nende suunas on sedapalju hõre, et ilma huvihariduse bussita tuleks lapsel kojusaamiseks oodata kella kuueni õhtul. Iga tunni tagant minevat huvihariduse bussi kasutavad liikumiseks ka need lapsed, kes käivad lisaks Kiviõli kunstide koolile ka tavakooli juures tegutsevates ringides ja trennides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles