Mirotvortseva edestas murdmaajooksus konkurente ligemale minutiga

Põhjarannik
Copy
16aastane Jekaterina Mirotvortseva on sel hooajal noppinud järjepanu võite nii oma põhialal käimises kui ka jooksuvõistlustel.
16aastane Jekaterina Mirotvortseva on sel hooajal noppinud järjepanu võite nii oma põhialal käimises kui ka jooksuvõistlustel. Foto: Marko Mumm / EKJL

Suvel Euroopa noorte olümpiafestivalil käimises kuldmedali võitnud ja järjepanu Eesti täiskasvanute rekordeid põrmustanud Sillamäe neiu Jekaterina Mirotvortseva täiendas oma edukat spordiaastat ka võiduga Eesti murdmaajooksu karikavõistlustel.

16aastane Sillamäe Kalevi esindaja Mirotvortseva läbis Pärnumaal Jõulumäel 3 kilomeetrit ajaga 11.01, mis andis vanuseklassis U18 ülekaaluka esikoha − järgmine konkurent jõudis finišisse alles 49 sekundit hiljem. 

Mirotvortseva on sel sügisel näidanud jooksus väga head vormi. Näiteks 6. oktoobril toimunud Paide-Türi rahvajooksu 6,5 km distantsil jäi ta täiskasvanute arvestuses 11 sekundiga alla vaid Eesti praegusele ühele paremale kesk- ja pikamaajooksjale Kelly Nevolihhinile. 

Sillamäe Kalevi kergejõustikuklubi jaoks olid Pärnumaal Jõulumäel toimunud murdmaajooksu karikavõistlused väga edukad. Vanuseklassis U20 tuli 4 km jooksus neidude seas Sillamäele kaksikvõit: parim oli Saina Mamedova ja teine Jelizaveta Ševtsova. Et lisaks tuli mitmetes teistes vanuseklassides ka esikümnekohti, pälvis Sillamäe Kalev 24 karikavõistlustel osalenud klubi arvestuses kokkuvõttes kolmanda koh

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles