Riho Keerme tuli kestuskrossis Läti meistriks

Peeter Lilleväli
Copy
Tugevas tormituules oleks efektsed hüpped tähendanud ajakaotust ning kukkumisriski. Riho Keerme suutis hoida tasakaalu kiiruse ja ohutuse vahel, tulles etapil teiseks ning kindlustades endale Läti meistri tiitli enduuroklassis.
Tugevas tormituules oleks efektsed hüpped tähendanud ajakaotust ning kukkumisriski. Riho Keerme suutis hoida tasakaalu kiiruse ja ohutuse vahel, tulles etapil teiseks ning kindlustades endale Läti meistri tiitli enduuroklassis. Foto: Madli-Liis Kuus

Laupäeval sõideti Priekules Liepaja lähistel Läti kestuskrossi meistrivõistluste viimane etapp. Teoreetiliselt oli lisaks Riho Keermele meistritiitli võitmise võimalus ka Tanel Raugil, kel aga see sõit hästi ei klappinud ning pearivaal oli temast kiirem. Tasuks siiski Läti meistrivõistluste hõbemedal. 

Eestit räsis sel ajal torm ning kõvast tuulest ei pääsenud ka Lätimaa. "Sõit oli karm. Rattad tuli maas hoida, sest nagu rehvid maapinnaga kontakti kaotasid, viis tuul tsikli minema. Nii võisid maanduda jumal teab kus ja endale kõvasti viga teha," rääkis Riho Keerme. Sama meelt oli ka Läti meistrivõistlustel hõbeda võitnud Allar Keerme. "Isegi boksis tankides juhtus, et tuul haaras bensiinijoa ning see sattus mehaanikute ja sõitja peale, selle asemel et paaki voolata. Nii pidi väga täpselt jälgima, et vajalik kogus kütust ikka õigesse kohta satub," muljetas Allar Keerme. 

Neljas Jõhvi motoklubi esindaja Argo Keerme lõpetas etapi klassis E3 neljandana ja tuli Läti meistrivõistluste arvestuses pronksile. Meeskondlikult tuli Jõhvi motoklubi üldarvestuses kolmandale kohale. "Eks meeskonnavõistlus ole samuti tähtis, Eestis tähtsustatakse seda erinevalt Lätist natuke vähe," ütles Argo Keerme. "Asi pole ainult sõitjate õlatundes, vaid ka boksimeeskond on meeskonna osa ning nendele on kogu tiimi käekäik vaat et olulisem kui ühe sõitja võit," lisas Tanel Rauk. 

Nüüd on kestuskrossi suur hooaeg lõppenud ja toimub veel mõni väiksem klubivõistlus. Ja muidugi hooaja lõpupeod. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles