Päästjad maadlesid ligi kuus tundi ohtliku põlenguga Kiviõli Keemiatööstuses

Põhjarannik
Copy
Pühapäeva varahommikul vallandus Kiviõli Keemiatööstuses põleng, mis levis viienda korruse punkrist kiiresti ventilatsiooniruumi.
Pühapäeva varahommikul vallandus Kiviõli Keemiatööstuses põleng, mis levis viienda korruse punkrist kiiresti ventilatsiooniruumi. Foto: Päästeamet

Pühapäeva varahommikul Kiviõli Keemiatööstuse punkris vallandunud tulekahjust jagusaamiseks kulus seitsmel kohalesaabunud päästekomandol ligemale kuus tundi. Inimesed ohtlikus põlengus kannatada ei saanud. 

Häirekeskus sai pühapäeva varahommikul kell 6.14 teate, et Kiviõli Keemiatööstuses töötab tulekahju alarm.

Esimesena sündmuskohale jõudnud Kiviõli päästekomando meeskond avastas luure käigus lahtise põlengu viienda korruse punkrist. Tuli levis kiiresti ventilatsiooniruumi ja väljast oli näha lahtist leeki. Välisfassaadil põlesid ventilatsioonitorud, teatas päästeamet.

Hoonest evakueeriti kõik seal olnud inimesed. Kohale saabusid peale Kiviõli päästekomando veel Jõhvi, Kohtla-Järve, Iisaku, Kunda ja Rakvere päästekomando ning Narva päästekomando redelauto.

Päästjatel tuli teha intensiivset suitsusukeldust - töötas neli suitsusukeldumise paari, kes käisid sees vaheldumisi. Kella 10.17ks oli tuli lokaliseeritud.

Päästjad võtsid kogu ventilatsioonisüsteemi lahti ja kontrollisid selle veelkord termokaameratega üle. Kell 11.55 oli tulekahju likvideeritud, inimesed kannatada ei saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles