Kohtla-Järve lapsed kujutasid plakatitel rahu teekonda

Põhjarannik
Copy
Piirkondliku plakativõistluse võitja Daniil Lazarev usub, et rahu teekond kulgeb keskkonnast hoolimise kaudu. Oma plakatil kujutaski ta muret meie planeedi tuleviku pärast.
Piirkondliku plakativõistluse võitja Daniil Lazarev usub, et rahu teekond kulgeb keskkonnast hoolimise kaudu. Oma plakatil kujutaski ta muret meie planeedi tuleviku pärast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Heategevusega tegelev ülemaailmne Lions-liikumine korraldab iga-aastast laste rahuplakatite võistlust ning juba kümme aastat viib Kohtla-Järve Lions-klubi läbi selle võistluse piirkondlikku etappi. 

2019. aasta plakativõistlus kandis nime "Journey of Peace" ehk "Rahu teekond" ning selle raames said 11-13aastased lapsed jagada oma maailmatunnetust ja -nägemust. 

Seekordsele võistlusele laekus 29 joonistust Ahtme ja Kohtla-Järve kunstide kooli ning Jõhvi põhikooli noortelt kunstnikelt. 

Kohtla-Järve Lions-klubi president Aldo Endjärv andis võitjatele kätte auhinnad − seekord läks nõnda, et kõik auhinnasaajad olid Kohtla-Järve kunstide koolist. Peaauhinnaks oli 50eurone kupong, mille sai Viktoria Krivoglazova õpilane, üks võistluse nooremaid kunstnikke Daniil Lazarev. Sofia Germ pälvis teise preemia, Uljana Novosseltseva kolmanda. Mõlemad tüdrukud on Olga Žarkova kasvandikud. 

Daniil Lazarev on Kohtla-Järve kunstide kooli esimese kursuse õpilane, kuid juba jõudnud oma annet mitmetel konkurssidel näidata. "Ta on väga asjahuviline ja innukas poiss," kommenteeris Viktoria Krivoglazova. "Tavaliselt aitab õpetaja õpilasi, ent kui Daniil oma plakatit joonistas, siis oli isegi minul, mida talt õppida."

Võitjaks tulnud plakat saadeti üleriigilisse finaali, millest võtavad osa Eesti 15 maakonnast pärit autorite parimad tööd. Kokkuvõtteid pole esialgu veel tehtud, kuid finaali pääsenud plakatitega saab tutvuda internetis aadressil www.lions.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles