Kuningakülas algas slipi ehitamine

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kuningakülas alustasti esmaspäeval mõõtmise ja märkimisega.
Kuningakülas alustasti esmaspäeval mõõtmise ja märkimisega. Foto: Taavi Vogt

Alutaguse vallas Kuningakülas valmib kevadeks slipp koos kai ja juurdepääsuteega.

Esmaspäeval alustas OÜ Scandec Ehitus Kuningakülas slipi rajamise ettevalmitustöödega.

“Esmaspäeval mõõdistati ja märgiti maha, teisipäeval oli juba buldooser peal,” rääkis projeti eestvedaja, Alutaguse vallavalitsuse liige Taavi Vogt.

Tegemist on Eesti-Vene piiriülese koostööprogrammi  “Local Fire” raames toimuva ettevõtmisega, mille käigus ehitatakse slipp, väike kaijupp sildumiseks ja juurdepääsutee.

“Ja mis on oluline: ka tuletõrje kuivhüdrant, kust päästemasinad saavad terve piirkonna jaoks vett võtta,” rõhutas Vogt.

“Slipp ja kai on piirkonna jaoks väga olulised,” tunnustas ettevõtmist Kuningakülas elav Roman Šmeljov. “Lähikonnas pole praegu üldse sellist kohta, kus paati vette saaks lasta, kindlasti hakatakse seda slippi palju kasutama. Liiklus kasvab ja ehk teeb siis maanteeamet tee ka korda.”

Illuka valla aegadel kavandati Kuningakülasse korralikku sadamat, praegu tuntakse heameelt, et sellest esimese etapigi tehtud saab.

Vallavalitsuse mullu korraldatud hanke pakkumised osutusid liiga kõrgeks, misjärel otsustati osa ehitusmaterjale välja vahetada ning edasi mindi juba hinnapakkumiste küsimisega.

Alutaguse valla eelarves on projektile ette nähtud 156 150 eurot, millest kaks kolmandikku tuleb koostööprogrammi toetusena ning kolmandik jaguneb Illuka arengufondi ja valla osaluse vahel.

Tööde tähtaeg on 31. mai.

Peatselt alustatakse tööd ka Vasknarva sadama I etapi ehitamisel, töövõtuleping OÜga Kaurits on juba alla kirjutatud. Kaks aastat vältav ehitus läheb maksma  773 127 eurot, millest enam kui pool tuleb toetusena Eesti­-Vene koostööprojektist "Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond 2" ("Common Peipsi 2").

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles