Narva astus koolitoidu probleemi lahendamisel sammu tagasi

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnavolikogusse pääsemise nimel on piirilinnas kandideerijad valmis pingutama kõigest väest.
Narva linnavolikogusse pääsemise nimel on piirilinnas kandideerijad valmis pingutama kõigest väest. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsus võttis tagasi piirilinna munitsipaalkoolides toitlustusteenuse pakkuja leidmiseks koostatud koolitoidu hanke eelnõu. Eelnõu kogus juunist saati volikogus tolmu ning nüüd läheb uuele ringile.

2019. aasta aprillis kirjutas Põhjarannik, et Narva munitsipaalkoolide õpilasi toitlustatakse ammu iganenud, 2001.−2004. aastast pärit lepingute alusel ning riigihankeid korraldamata. Möödunud aastate jooksul on Narva linnaeelarvest koolitoidule kulutanud miljoneid kroone ja eurosid, ent piirilinna munitsipaalkoolide toiduturg on tänini faktiliselt ära jaotatud kahe firma vahel, riigihankeid aga ei korraldata, st Narva toitlustusturg on endist viisi suletud.

Narva linnavalitsus pöördus juunis volikogu poole, saamaks heaskiitu kauaoodatud hanke korraldamiseks ning kõikidesse linna koolidesse ja gümnaasiumidesse viieks aastaks toitlustaja leidmiseks. Juba toona nähti ette, et hanke korraldamiseks kulub palju aega, seepärast lootsid Narva ametnikud sõlmida lepingu 2020. aasta septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles