Hando Sutter: me ei tohiks süsihappegaasi heitmete vähendamise tempoga end kollektiivselt ära tappa (2)

Erik Gamzejev
Copy
Hando Sutter.
Hando Sutter. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti Energia vähendas eelmisel aastal süsihappegaasi (CO2) heitmeid ligemale poole võrra ja vähenemine jätkub ka sel aastal. 

Kuna alates eelmise aasta veebruarist oli kallinenud CO2 kvootide tõttu põlevkivijaamadel võimalik varasemast tunduvalt harvemini elektriturule pääseda, paiskas Eesti Energia eelmisel aastal õhku vaid 5,9 miljonit tonni süsihappegaasi. 2018. aastal oli see kogus 11,3 miljonit tonni. 

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul kujuneb ettevõtte tänavune CO2 heitmete kogus mullusest veelgi väiksemaks. Samas tõi ta välja, et Eesti täitis juba mullu 2030. aastaks seatud kõrgendatud eesmärgi süsihappegaasi heitmete vähendamise osas. Eesti oli eelmisel aastal kõige kiirem CO2 emissioonide vähendaja Euroopa Liidus põhiliselt tänu Eesti Energiale. "Täna ei ole mitte midagi häbeneda: oleme liikumas õiges suunas väga kiire tempoga, mis puudutab kliimaeesmärke. Aga meie sõnum on, et 2050. aasta eesmärkideni on veel 30 aastat minna − me ei tohi ennast siin kollektiivselt ette ära tappa. Me peame oma emissioone vähendama mõistlikus tempos," märkis ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles