Ida-Virumaal on koroonaviirus tuvastatud kolmel inimesel

Copy
Reede pärastlõunast oli Jõhvi Bauhofi kauplus suletud.
Reede pärastlõunast oli Jõhvi Bauhofi kauplus suletud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Reedese päeva jooksul selgus, et Ida-Virumaal on koroonaviirusesse nakatunud kolm inimest, kes kõik on Iisaku elanikud. 

Reede õhtupoolikul ütles Bauhofi turundusdirektor Evelin Pae Delfile, et täna jõudis nendeni info, et ühel Bauhofi Jõhvi kaupluse töötajatest on diagnoositud koroonaviirus, mistõttu otsustas ettevõtte juhtkond koheselt sulgeda Jõhvi kaupluse. Bauhofi teatel tegeleb töötaja kaupluses administratiivse tööga ega puutu töö käigus kokku klientidega.

Õhtul ütles terviseameti Ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus Põhjarannikule, et positiivseks osutusid veel kahelt Ida-Virumaa inimeselt võetud koroonaviiruse proovid. Samas märkis ta, et seitse võetud proovi näitasid negatiivset tulemust. 

Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar ütles, et kõik kolm idavirulast, kellel on tuvastatud koroonaviirus, sealhulgas Bauhofi Jõhvi kaupluse töötaja, on Iisaku elanikud, kes käisid läinud nädalavahetusel Võrumaal juubelipeol, kus nakatusid veel mitmed inimesed Eesti eri paigust. 

Võhmari sõnul võib eeldada, et nakatunute arv Iisakus võib lähipäevil kasvada, sest kõigi Võrus juubelil käinud ja haigussümptomitega inimeste  proovide tulemusi veel ei ole. Samuti on teada, et nakatunud puutusid Iisakus kokku ka mitmete teiste inimestega, ütles Võhmar soovimata spekuleerida, kui palju neid võis olla. "Eks lähipäevad toovad selgust," ütles ta.

Alutaguse vallavalitsus ja kriisikomisjon otsustasid juba neljapäeva pärastlõunal, kui oli selgunud, et Iisakus võib olla mitmeid koroonaviirusesse nakatunud inimesi, jätta ära kõik kavandatud üritused ning sulgeda Iisaku gümnaasium, lasteaed, muuseum, saunad ja mitmed teised asutused. 

Kuna valitsus tegi veidi hiljem otsuse panna Eestis kinni kõik koolid ja kehtestada eriolukord, siis ei näe vallavalitsus Võhmari sõnul  põhjust Alutaguse vallas täiendavaid piiranguid seada. 

Kõigil Bauhofi Jõhvi kaupluse töötajatel paluti reedel kohe pärast ühe töötaja positiivse proovi teatavaks saamist suunduda koju, kus nad vastavalt terviseameti soovitusele võtavad ühendust kas oma perearsti või terviseametiga. Samuti viibivad kaupluse töötajad terviseameti soovitusel vähemalt 14 päeva kodus ega liigu avalikes kohtades.

Info teadasaamisel kaardistati kohe ära kõik ettevõtte töötajad, kes positiivse testi saanud töötajaga kokku puutusid. Selle põhjal võib kinnitada, et tegemist on lokaalse, vaid Jõhvi kauplust puudutava juhtumiga, teatas ettevõte. 

Jõhvi kauplus avatakse alles siis kui vastavalt juhistele on ruum ja pinnad desinfitseeritud ning juhtkond on veendunud kaupluse puhtuses ning töötajate ja klientide turvalisuses.

Reede õhtul kella 21ks on koroonaviirus tuvastatud Eestis 80 inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles