Eesti Energia ettevõtetes püütakse vältida enam kui kümne inimese lähestikku töötamist

Erik Gamzejev
Copy
Raine Pajo sõnul on elektrijaamades töökorraldus üldjoontes tavapärane, kuid samas rakendatakse täiendavad ettevaatusabinõusid, et ära hoida töötajate nakatumist koroonnaviirusesse.
Raine Pajo sõnul on elektrijaamades töökorraldus üldjoontes tavapärane, kuid samas rakendatakse täiendavad ettevaatusabinõusid, et ära hoida töötajate nakatumist koroonnaviirusesse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Elektrijaamades ja ka teistes Eesti Energia suurenergeetika tootmisüksustes, õlitehastes ja kaevandustes, kus on ametis kokku mitu tuhat inimest, püütakse koroonaviiruse leviku ärahoidmiseks vältida rohkem kui kümne inimese lähestikku töötamist. 

Eesti Energia juhatuse liige, suurenergeetika valdkonda juhtiv Raine Pajo ütles Põhjarannikule, et töökorraldus tootmisettevõtetes on täna üldjoontes tavapärane, kuid rakendatakse  vajalikke ettevaatusabinõusid. "Püüame vältida rohkem kui 10 inimese koosviibimisi. Tootmisüksuste ruumid on varustatud käte desinfitseerimisvahenditega. Inimesed on informeeritud Terviseameti soovitustest hügieeni hoidmiseks ja viiruse leviku vältimiseks. Haigussümptomitega töötajad saadetakse koju," sõnas ta. 

Töötajaid  on kohustatud informeerima tööandjat, juhul kui töötaja viibis viimase kahe nädala jooksul riskipiirkonnas, kui töötaja puutus kokku viirusekandjaga või lähedaste hulgas on karantiini suunatuid või kui töötaja viibis kohas, kus on tuvastatud viiruse levik.

Raine Pajo sõnul võimaldatakse kaugtöö tegemist töötajatel, kelle töö tegemise iseloom ei nõua töökohas viibimist. "Üritused ja suuremad koosviibimised on tühistatud või edasi lükatud. Peatatud on kõikide ekskursioonide läbiviimine. Jälgime situatsiooni arengut ja vajadusel saame korrigeerida töökorraldust veelgi. Kutsume töötajad järgima eriolukorrast tulenevaid korraldusi, kuid samas säilitama rahu," märkis ta. 

Pajo ütles, et igas tootmisüksuses on koostatud tegevuskava viiruse tõkestamiseks, mis arvestab erinevaid stsenaariumeid, annab käitumisjuhiseid ja selgitab töökorraldust.

"Oleme kaardistanud kriitilised töökohad ja võimaliku mõju plaanilistele- ning avariitöödele. Igal kontserni elutähtsa teenuse osutajal on oma toimepidevuse riskianalüüs ja plaanid koostatud vastavalt hädaolukorra seaduse nõuetele. Need plaanid katavad ka nakkushaiguste levikut," märkis ta. 

Eesti Energia edastab koroonaviirust puudutavat infot kontserni sisekanalites alates 27. veebruarist.  "Hoiatasime inimesi vastavalt Terviseameti soovitustele, võtsime soovitatud ettevaatusabinõud kasutusele ja käsitlesime teemat tootmisüksuste infokoosolekutel, kus jagasime infot ja soovitusi," kinnitas Pajo. 

Eesti Energias töötab üle 5000 inimesi, neist suurem osa Ida-Virumaal asuvates kaevandustest, elektrijaamades, õlitehastes ja tehnoloogiaettevõttes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles