Narva hakkab abi vajavatele koolilastele toidupakke jagama

Ilja Smirnov
Copy
Koolisöökla. Pilt on illustratiivne.
Koolisöökla. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse korraldusega väljastatakse munitsipaalkoolide õpilastele korraga kümne õppepäeva (16.-27. märts) kuivtoiduainepakid.

Selleks peavad koolide direktorid kõigepealt koostama toidupakki saada soovivate õpilaste nimekirjad ning panema koostöös koolitoiduteenuse pakkujatega ja kooskõlas terviseameti soovitustega kokku sobivad toiduainepakid.

Toidupakke hakatakse linnavalitsuse korralduse kohaselt jagama 23. ja 24. märtsil. Seejuures tuleb võimalust mööda välistada suure hulga õpilaste kogunemine.

Varem on haridus- ja teadusministeerium selgitanud, et koolilõunaid õpilastele ei pakuta, kui õpe ei toimu kooliseinte vahel. Õpilaste toitlustamist kodudes korraldada aga pole enamikul juhtudel võimalik, kuna keeruline on tagada kõikidest hügieeninõuetest kinnipidamist, vältida probleeme kohaletoimetamisega jne.

"Kui koolile või kohalikule omavalitsusele on teada õpilased, kelle kodune olukord ei võimalda nõuetekohast toitlustust, siis tagatakse see koostöös sotsiaalvaldkonnaga individuaalselt," on haridusministeeriumi seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles