Ida-Virumaal kasvas koroonaviirusesse nakatunute arv kaheksani

Erik Gamzejev
Copy
Koroonaviiruse testimine,
Koroonaviiruse testimine, Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teisipäeval selgus, et  koroonaviirusesse on nakatunud veel kaks inimest ja nii kasvas maakonnas  haigestunute arv kaheksani. 

Kui mitme päeva jooksul ei lisandunud  Ida-Virumaal juurde ühtegi uut koroonaviirusesse nakatunut, siis teisipäeval  tulid  Terviseameti Ida piirkonna osakonnakonnajuhataja Marje Muusikuse sõnul kahe Alutaguse valla elaniku proovide positiivsed tulemused. 

Kaheksast Ida-Virumaa  nakatunust kuus on Alutaguse valla elanikud. 

Marje Muusikuse sõnul on kaks uut haigestunut olnud omavahel seotud nelja varem koroonaviirusesse nakatunud Iisaku elanikuga. 

Tema sõnul on need kaks nakatunut, kelle positiivse testi tulemused tulid teisipäeval, kodusel ravil. 

Terviseametil teatel on kaks varem haigestunut ravil Ida-Viru keskhaiglas ja nende seisund on stabiilne. 

Muusikuse sõnul on osad  varem Ida-Virumaal nakatanud andnud hiljuti esimese negatiivse testi, kuid nende terveks tunnistamiseks on vaja teha ka kordustest.

Eestis oli täna hommikuse seisuga koroonaviirus tuvastatud 369 inimesel. Kõige enam on haigestunuid Harjumaal, Saaremaal ja Võrumaal. 

Teisipäeva õhtul teatas terviseamet, et  hetkel vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 28 patsienti, neist 7 on intensiivravis ning 5 on kriitilises seisundis.

Pärnu Haiglas on 6 inimest, neist 5 seisund on stabiilne ja 1 kriitiline. Ida-Tallinna Keskhaiglas on 2 inimest, üks neist vajab intensiivravi, kuid on stabiilses seisundis. Põhja-Eesti Regionaalhaiglas on 2 inimest, mõlemad kriitilises seisundis. Tartu Ülikooli Kliinikumis on ravil 7 inimest, neist 3 vajab intensiivravi ja 2 seisund on kriitiline. Lääne-Tallinna Kekshaiglas viibib hetkel 9 inimest, nende kõigi seisund on stabiilne ja nad ei vaja intensiivravi. Ida-Viru haiglas on 2 inimest, mõlema seisund on stabiilne. Haiglatest on välja kirjutatud 8 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles