Ida-Viru keskhaigla võtab uute hoonete rajamiseks 9 miljonit eurot laenu

Põhjarannik
Copy
Mullu novembris pandi nurgakivi uuele korpusele. Tööde eeldatav lõpptähtaeg on 2023. aastal.
Mullu novembris pandi nurgakivi uuele korpusele. Tööde eeldatav lõpptähtaeg on 2023. aastal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Põhjamaade investeerimispank ja Ida-Viru keskhaigla sõlmisid 17aastase laenulepingu investeeringuteks keskhaigla taristusse aastatel 2019-2023.

Pank finantseerib Ida-Viru keskhaigla arendusprojekte summas 9 miljonit eurot ning pakub laenulimiiti 6 miljoni euro ulatuses. Projektide kogumaksumus koos seadmetega on ligikaudu 46 miljonit eurot, millest umbes 19 miljonit eurot on saadud Euroopa regionaalarengu fondi toetusena.

"Meil on hea meel teha koostööd Põhjamaade investeerimispangaga, kes oskas hinnata haigla arendusprojektide olulisust ning usaldas meie haigla võimet plaanid ellu viia," ütles Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler.

Kohtla-Järve Ahtme linnaosa aktiivravikompleksi ehitusprojekt hõlmab uue hoone ehitust ning vana haiglaploki renoveerimist. Haigla etapiviisiline uuendamine on kestnud 2013. aastast. Käimasoleva projekti tulemusel viiakse kõik statsionaarsed ravikohad kõrgeima tänapäevase tasemeni ning tekivad ka uued tervisekeskuse ruumid. 

Järve linnaosas jätkub polikliiniku rekonstrueerimine nüüdisaegseks tervisemajaks. Töid alustati 2018. aastal ning valminud on ehituse esimene etapp. Osa tervisemajas töötavatest pere- ja eriarstidest on nüüdseks koondunud hoone renoveeritud poolele ning valmis tööd alustama.

Bakler märkis, et investeeringud taristusse aitavad luua nüüdisaegse ravikeskkonna ning seeläbi parandada Virumaa elanikele pakutava tervishoiuteenuse kvaliteeti. Lisaks aitab taristu uuendamine tõhustada haigla tööd ning luua personalile mugavamad töötingimused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles