Koroona jõudis Alutaguse hooldekodusse

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Alutaguse hooldekodus võeti pühaoäeval koroonaviiruse proovid kõigil elanikelt ja töötajatelt, aga enamiku testi tulemused pole veel selgunud.
Alutaguse hooldekodus võeti pühaoäeval koroonaviiruse proovid kõigil elanikelt ja töötajatelt, aga enamiku testi tulemused pole veel selgunud. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Pühapäeva hommikul sai positiivse koroonadiagnoosi Ida-Virumaal Mäetagusel asuva Alutaguse hoolekeskuse 89aastane elanik; terviseamet alustas keskuse kõigi elanike ja töötajate testimist.

“Just praegu andis terviseamet teada, et test oli positiivne,” ütles Alutaguse abivallavanem Kairi Soomer pühapäeva hommikul. “Nii diagnoosi saanud eakas härrasmees kui igaks juhuks ka tema toanaaber, kel olid sarnased sümptomid, viidi kiirabiga haiglasse.”

Soomeri sõnul lubas terviseamet alustada kohapeal kohe laustestimist.

Hoolekeskuse juhataja Kristiina Ets ütles, et neil on 103 elanikku ja 56 töötajat ning testitakse kõiki.

“Muidugi on meil kõigil hirm, aga tuleb kuidagi edasi elada,” tõdes ta.

Alutaguse hoolekeskus on 12. märtsi pärastlõunast karantiinis.

Kuidas nakkus hoolekeskusse jõuda võis, ei oska Soomer ega Ets aimata.

“See vanahärra oli kopsupõletikuga haiglas ja toodi 6. märtsil meile tagasi. Kas teda haiglas ka koroona suhtes testiti, ei oska praegu veel öelda,” rääkis Soomer.

Hoolekeskuse töötajaid on tema sõnul hoolega jälgitud ning isegi väikse nohu või köha puhul kästud neil koju jääda.

Terviseameti Ida regioonaalosakonna juhataja Marje Muusikus ütles, et Ida-Virumaal on praeguseks positiivse diagnoosi saanud 13 inimest, neist üheksa Alutaguse vallas.

Hoolekeskuse elanike ja töötajate testimise tulemused selguvad loodetavasti esmaspäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles