Illuka kooli direktoril tuvastati koroonaviirus, lasteaed on suletud

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Anneli Bogens oli reisilt tuleku järel kolm nädalat karantiinis, nüüd jätkub karantiin veel kaks nädalat.
Anneli Bogens oli reisilt tuleku järel kolm nädalat karantiinis, nüüd jätkub karantiin veel kaks nädalat. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kolm nädalat tagasi reisilt tulnud Illuka kooli direktor Anneli Bogens tegi pärast karantiinis olemist igaks juhuks testi, mis osutus positiivseks.

“Tulime abikaasaga kolm nädalat tagasi Filipiinidelt. Olime muidugi uudistega kursis, aga reisil olles ei saanud veel üldse aru, et midagi lahti oleks. Tagasitee sujus ludinal; Manilas olid juba paljud maskidega, aga Istanbuli lennujaamas ei olnud maske eriti näha. Kõige suurem kergendus oli Istanbuli jõudes, kui nägime, et Stockholmi lend toimub,” rääkis Anneli Bogens.

Koju jõuti 13. märtsil, misjärel jäädi kolmeks nädalaks karantiini.

“Oleme abikaasaga mõlemad terved, mitte mingeid haigusnähte ei ole, ka maitsmis- ja haistmismeel pole kadunud. Kuna meie külastatud riigi ei olnud riskiriigid ning meil sümptomeid polnud, ei hakanud me ka testi tegema.”

Lähikondlased pole nakatunud

Kolmapäeval sai kolm nädalat karantiini läbi ning seni koolijuhina kaugtööd teinud Bogens otsustas järgmisel päeval koolimajast läbi käia, et sealt mõningaid dokumente kaasa võtta ning üksiti lasteaeda külastada.

“Eelmisel päeval suhtlesime intnernetis kolleegidega; üks neist oli pikalt köhas ja nohus olnud ning igaks juhuks koroonatesti teinud. Tulemus oli negatiivne ning ta soovitas ka minul igaks juhuks testi ära teha.  Tegingi seda ning olin neljapäeval just lasteaias, kui helistati ja teatati, et tulemus on positiivne,” rääkis Bogens.

Kohe laskis ta testida ka oma eakat ema, keda karantiinis olles kahel korral külastanud oli ning sõbrannat, kellega koos jalutamas oli käinud. Mõlemad said õnneks negatiivse vastuse. Abikaasa testi tulemused peaksid selguma laupäeval.

Lasteaias Bogens kellegagi kokku ei puutunud.

“Lapsi seal praegu nagunii ei ole; avatud oli valverühm, kolm tundi hommikul, juhuks, kui keegi peaks oma lapse sinna tooma. Aga muidugi panime ka lasteaia nüüd kaheksa nädalaks kinni. Koolimajja ma õnneks ei jõudnudki, enne tuli telefonikõne, millega positiivsest tulemusest teada anti.”

Iisaku lasteaed taas lahti

Alutaguse abivallavanem Kairi Soomer ütles, et teadaolevalt on Anneli Bogens Illuka piirkonnas esimene koroonasse nakatunu.

“Kuna Illuka lasteaed on nüüd suletud, pakume lastevanematele võimalust lapsed vajaduse korral Mäetaguse või Iisaku lasteaeda tuua,” rääkis ta.

Esimesena karantiinile allutatud Iisaku lasteaed (ja selle Tudulinna rühm) on 1. aprillist taasa avatud, praegu küll kummaski ühtegi last ei käi, ent uuest nädalast peaksid mõned tulema.  Iisaku lasteaia töötaja, kelle positiivse testi pärast lasteaed märtsi keskel suleti, andis kordusproovi, mis oli negatiivne.

Ka Mäetaguse lasteaias, mis on kogu aeg avatud olnud, pole praegu ühtegi last; tuleval nädalal on kaks lapsevanemat lubanud oma lapse sinna tuua.

Alutaguse hooldekodus toimus reedel elanike ja töötajate korduv laustestimine, tulemused peaksid selguma laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles