Kohtla-Järvele võib kerkida uus kaubanduskeskus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Millal Kalevi tänava tühermaa ellu ärkab, pole teada, kuid esimene samm selles suunas − maakasutuse sihtotstarbe muutmine − on juba astutud.
Millal Kalevi tänava tühermaa ellu ärkab, pole teada, kuid esimene samm selles suunas − maakasutuse sihtotstarbe muutmine − on juba astutud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

OÜ Webmill kavatseb Kohtla-Järvele Kalevi tänavale rajada kaubandus- ja meelelahutuskeskuse.

Kohtla-Järve linnavolikogu kiitis märtsi lõpus heaks Kalevi tn 39 kinnistu ja selle lähiala detailplaneeringu.  Ligi 30 000 ruutmeetri suurune maa-ala paikneb tankla ja Kohtla-Järve kunstide kooli hoone vahel. Maa, kus möödunud sajandi lõpul asusid staadion ja Kohtla-Järve kutsekooli töökojad, kuulus riigile, mõned aastad tagasi aga müüs Riigi Kinnisvara AS selle osaühingule Webmill, kes detailplaneeringu algataski.

Kohtla-Järve linnaarhitekti Rita Burenkova sõnul on detailplaneeringu eesmärk maakasutuse sihtotstarbe muutmine ühiskondlike ehitiste maast ärimaaks − omanikud saavad hoonestusõiguse.

"See tähendab seda, et nimetatud maa-ala saaks kasutada äriobjekti rajamiseks," rõhutas Burenkova. "Linnavõimud nõustusid maakasutuse sihtotstarbe muutmisega, sest omanik plaanib kõik vana ehitised maha lammutada ning rajada tulevikus sellesse kohta kaubandus- ja meelelahutuskeskuse. Arvan, et perspektiivi sel ideel on: mugav asukoht linna sissesõidutee ääres, piisavalt pinda parkla ehituseks, sealsamas kõrval asuvad tankla ja populaarne metsapark. Praegu on raske öelda, mil moel ettevõtjad saadud hoonestusõigust kasutama hakkavad, ent juba detailplaneeringus on ette nähtud 160 ruutmeetrit kergliiklustee jaoks."

2016. aastal asutatud ja Tallinnas registreeritud osaühing Webmill pole avalike registrite põhjal seni aktiivset majandustegevust arendanud. Firma juhatuse liige on Anna Laht, kes kandideeris 2017. aastal sotside nimekirjas Kohtla-Järve linnavolikogusse ja torkas silma rohke tänavareklaamiga. Ta kogus 88 häält, kuid jäi napilt volikogust välja.

OÜ Webmill esindusest sai Põhjarannik vastuseks, et kaubandus- ja meelelahutuskeskuse rajamine aadressile Kalevi 39 on neil tõepoolest plaanis. Ent oma ettekujutust tulevasest keskusest ettevõtjad kommenteerima esialgu valmis ei ole. 

Millal Kalevi tänava tühermaa ellu ärkab, pole teada, kuid esimene samm selles suunas − maakasutuse sihtotstarbe muutmine − on juba astutud.

PEETER LILLEVÄLI

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles