Heidi Uustalu vallandamine maksis vallale 30 000 eurot

Põhjarannik
Copy
Lisaks sellele, et Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamine pahandas kohalikku kogukonda, viis see otsus maksumaksjate taskust 30 000 eurot.
Lisaks sellele, et Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamine pahandas kohalikku kogukonda, viis see otsus maksumaksjate taskust 30 000 eurot. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli 1. keskkooli direktori vallandamine, mille kohus õigustühiseks tunnistas, läks Lüganuse vallale maksma kokku 30 000 eurot, millest kolmandik olid suhtekorralduskulud.  

Lüganuse vallavalitsus vabastas Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu päevapealt ametist eelmise aasta 5. detsembril. See tõi kaasa kogukonna pahameele ning meeleavaldused Heidi Uustalu toetuseks. Kogukonnaga tüli lahendamiseks palkas vallavalitsus suhtekorraldusfirma Powerhouse, millega on seotud endised ministrid Janek Mäggi, Andres Anvelt ja Marko Pomerants. 

Lüganuse praegune vallavanem Andrea Eiche ei arva, et lepingu sõlmimisel oleks rikutud seadust, sest vallavalitsusel on õigus ettenägematute kulude katteks selliseid samme astuda. "Iseasi, kas sellist kulu saab liigitada ettenägematuks ja hädavajalikuks, mis sellise lepingu sõlmimiseks aluse annab, ning kas seda oleks pidanud tegema ainult üht hinnapakkumist küsides," kommenteeris ta oma eelkäijate otsust palgata suhtekorraldusfirma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles