Võimuvõitlus Jõhvis: Keskerakond tahab võimukukutajad erakonnast välja heita (2)

Copy
Siin pildil on keskerakondlased Eduard East ja Martin Repinski veel ühel pool rindejoont: üks Jõhvi volikogu esimees, teine vallavanem. Nüüd tahab Repinski Easti sootuks Keskerakonnast välja heita, kuna viimane ühines Jõhvi praeguse vallavanema Max Kauri umbusaldamisega.
Siin pildil on keskerakondlased Eduard East ja Martin Repinski veel ühel pool rindejoont: üks Jõhvi volikogu esimees, teine vallavanem. Nüüd tahab Repinski Easti sootuks Keskerakonnast välja heita, kuna viimane ühines Jõhvi praeguse vallavanema Max Kauri umbusaldamisega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Keskerakonna Jõhvi osakonna juhatus soovib peatada nende  volikogu liikmete erakonda kuulumise, kes algatasid eelmisel neljapäeval erakonnakaaslasest vallavanema Max Kauri umbusaldamise. Laguneva fraktsiooniga Keskerakond üritab samal ajal moodustada Jõhvis uut võimuliitu.

Pühapäeval erakorraliselt kokku tulnud Keskerakonna Jõhvi osakond tegi Keskerakonna juhatusele etteaneku heita erakonnast välja volikogu esimees Eduard East ja volikogu keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern. Samal ajal lükati tagasi keskfraktsiooni kuuluva volikogu liikme Allan Männi soov astuda Keskerakonda. 
 
East, Seppern ja Mänd olid nende 11 saadiku seas, kes koos ettevõtja Nikolai Ossipenko valimisliidu "Jõhvi - Meie Kodu" saadikutega, esitasid eelmisel neljapäeval umbusalduseavalduse vallavanem Max Kaurile. Umbusaldusega ühines ka keskfraktsiooni kuuluv Jõhvi vene põhikooli direktor Irina Šulgina, aga tema ei ole Keskerakonna liige.
 
"Seoses vallavanem Max Kauri suutmatusega kontrollida oma otseste alluvate tööd ja korduvate Jõhvi valla mainet kahjustavate ebaratsionaalsete otsuste vastuvõtmisega avaldavad Jõhvi vallavolikogu keskfraktsioon ja fraktsioon Jõhvi − Meie Kodu umbusaldust vallavanemale Max Kaurile," luges volikogu istungil umbusaldusavalduse ette keskfraktsiooni esimees Arthur Seppern, kes on Põhjarannikule kinnitanud, et on ise nõus asuma vallavanema kohale.
 
Vallavanem Max Kaur ütles esmaspäeva hommikul, et sai erakonna Jõhvi osakonna juhatuselt ülesande hakata pidama läbirääkimisi opositsioonis oleva  Reformierakonna ja valimisliiduga "Jõhvi Eest" uue võimuliidu moodustamiseks.
 
Jõhvi volikogus on 21 kohta. Valimisliit "Jõhvi Eest" sai valimistel 6, Keskerakond 3 ja Reformierakond 2 kohta. Ossipenko valimisliidule "Jõhvi - Meie Kodu" kuulub 7 kohta ja valimisliidule "Jõhvi" 3 kohta.
 
Pärast valimisi on mitmed saadikud korduvalt fraktsioone vahetanud. Alates 2018. aasta suvest on Jõhvis võimul Ossipenko valimisliidu ja Keskerakonna fraktsiooni koalitsioon, mille häälte arv volikogus on kõikunud 11-13ni. Koalitsioonilepingu järgi kuuluvad nii vallavanema kui volikogu esimehe kohad Keskerakonnale. Max Kaur sai vallavanemaks eelmisel kevadel, kui endine vallavanem Martin Repinski läks riigikogusse. 
 
Kui Keskerakond heidab Sepperni ja Easti erakonnast välja, siis laguneks ka fraktsioon ning ainsa erakonna esindajana jääks volikogusse Jekaterina Vassiljeva.
 
Keskerakonna Jõhvi osakonda juhatusse kuuluvad: Martin Repinski, tema elukaaslasest volikogu liige Jekaterina Vassiljeva, ettevõtja Aleksandr Tsarkov, Arthur Seppern ja Eduard East. 
 

Keskerakonna Jõhvi osakonna esimehe Martin Repinski avaldus

„Seoses sellega, et Arthur Seppern ja Eduard East kirjutasid alla umbusaldusavaldusele erakonnakaaslasest Jõhvi vallavanema vastu, teeb Keskerakonna Jõhvi osakond erakonna juhatusele ettepaneku nimetatud isikud erakonnast välja arvata. Keskerakonna põhikiri näeb ette, et juhatus võib erakonna mainet kahjustanud isiku erakonnast välja arvata. Siin ei saa olla kahtepidi arvamust.
 
Max Kaur on vallavanemana hästi hakkama saanud. Tahan rõhutada, et umbusalduse algataja ei ole Keskerakond, vaid selle taga on üksikud volikogu liikmed, kes kasutavad Keskerakonna kaubamärki ning seisavad kitsa seltskonna ärihuvide eest. Keskerakond tahab Jõhvis ka edaspidi võimul olla ja tegeleme praegu fraktsiooni uue koosseisuga.
 
Keskerakonna juhtimisel on Jõhvis palju suuri asju ära tehtud. Oleme alustanud Jõhvi linnapargi rekonstrueerimist, kaasajastanud Jõhvi Vene Põhikooli staadioni ja rajanud mitmeid mänguväljakuid. Käimas on suured tööd Narva maanteel ja käesoleval aastal alustame Jõhvi Põhikooli ehitusega. Lisaks käivituvad lähiajal koostöös riigiga mitmed suured projektid.“
 
 
 
 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles