NÄDALA KUJU − Eduard East

Põhjarannik
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu esimees Eduard East, kes oli viimase 30 aasta jooksul esimene täistöökohaga volikogu juht Jõhvis, võeti napi häälteenamusega sel nädalal maha. Easti vedas alt tema poliitiline haistmine. Selge see, et Jõhvi põhikooli kolimise põhjuseks toomine, et umbusaldada parteikaaslasest vallavanemat Max Kauri, oli formaalne ettekääne.

Keskerakonna fraktsioonis oli kolm inimest, kellel vallavanema umbusaldamiseks oli igaühel oma selge motiiv. Arthur Seppern nägi oma unelmais end sellisel juhul vallavanemana, Allan Männi eesmärk oli tõenäoliselt lahti saada Pargi keskuse arendajaga sõna- ja bürokraatiasõda pidavast abivallavanemast Natalia Abelist ning Easti kaugeleulatuv eesmärk oli kõikide märkide järgi säilitada oma töökoht mesimagusalt kõrge palgaga.

Kui rääkida selle kolmiku eesmärkidest veel, siis kõige kaugemale jõudis ehk ärimees Mänd, sest ilmselt kaotab Abel uue võimuliidu loomise käigus oma ameti. Aga kui keegi arvab, et Jõhvis toimuv etendus on sellega läbi, siis on see muidugi ette luhtunud lootus. Mida lähemale jõuavad kohalikud valimised, seda pöörasemaks läheb süžee. Seda julgeme küll ennustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles