Riho Keerme tõusis Lätis poodiumi kõrgeimale astmele

Peeter Lilleväli
Copy
Koroonaviiruse tõttu muutus kevadhooaja lõppvõistlus hoopis hooaja esimeseks stardiks.
Koroonaviiruse tõttu muutus kevadhooaja lõppvõistlus hoopis hooaja esimeseks stardiks. Foto: Kaisu Konoplitski

Laupäeval peeti Läti meistrivõistluste esimene etapp kestuskrossis, kus põrgupalavuses tuli starti ka neli idavirulast, kellest kolm teenisid välja oma klassi poodiumikoha. Ettevaatlikult alustanud Riho Keerme leidis uue hingamise teisel sõidutunnil ja teenis enduuroklassis esikoha. 

"Põrgupalvus oli Stendes ja kogu Lätis. Auto termomeeter näitas terve päeva 40kraadist palvust, nii et kartsin äravajumist ja alustasin väga ettevaatlikult, et pikk sõit ikka lõpetada," rääkis Riho Keerme.

Läti ametlike andmete järgi oli tegu viimase 50 aasta kõige soojema päevaga, kus õhutemperatuur oli päeval üle 35 kraadi ning ka öösel ei langenud oluliselt, nii et ööpäeva keskmine oli 31 kraadi.

"Õnneks oli kaasas veekott, kust sain vooliku abil pidevalt lonksukesi imeda. Startisin hästi, aga hoidsin end tagasi. Teisel tunnil läks olek kergemaks ja julgesin mõelda ka kiiruse, mitte ainult lõpetamise peale. Ja siis hakkasid hoogsamalt alustanud konkurendid selg ees vastu tulema," kirjeldas Riho Keerme sõidu käiku. Kokkuvõttes enduuroklassi võit ja absoluutarvestuses neljas koht. "Oleks sõit mõni ring pikem olnud, oleks ka kolmas koht käeulatuses olnud, sest minu kiirus kasvas, samal ajal kui eespool olijate oma langes," lisas Riho Keerme. 

Klassis E1 saavutas kolmanda koha Allar Keerme ja sama koha teenis välja Joel Kelder klassis 40+. Kõige suurema konkurentsiga klassi E2/E3 ühisarvestuses tuli Rauno Voldek neljandaks. "Keeruline oli sõita sellises palavuses. Õnneks on ikka väiksemaid treeningvõistlusi eriolukorrast hoolimata toimunud ja hooaja esimeseks suuremaks jõuprooviks olime valmis," ütles Joel Kelder.  

Meeskondlikult tuli Jõhvi motoklubi kolmandaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles