Motokrossi alternatiivsari alustas

Peeter Lilleväli
Copy
Hobikrossisarja lihtsam rada ei tähenda seda, et mehi-naisi tsikli sadulast välja ei visatud.
Hobikrossisarja lihtsam rada ei tähenda seda, et mehi-naisi tsikli sadulast välja ei visatud. Foto: Kaisu Konoplitski

Laupäeval tehti Põlgastes väikestviisi motospordi ajalugu. Nimelt taaskäivitus uus hobikrossisari, mis peaaegu paarisaja starti tulnuga näitas, et tavapärasemast natuke teistsugusel lähenemisel on palju poolehoidjaid, kuigi samal ajal peetakse ka Eesti meistrivõistluste etappi. Stardis oli hulgaliselt ka idavirukaid, kellest nii mitmedki on uued nimed. 

"Traditsioonilised Eesti meistri- ja karikavõistlused läksid liiga pedantseks kätte. Tehniline kontroll oli nagu MMil ja näiteks vanematel kui 10aastastel tsiklitel sinna asja polnud, sest need ei vasta uuematele euronormidele," ütles Jõhvi motoklubi esindaja Argo Keerme. Nii muutus ka hobiklass ning üldse krossimaailma sisenemine küllaltki kulukaks. Samuti hoitakse uues sarjas rajad tehniliselt lihtsamatena. "Ega profimaid tulijaid ära aeta ja neil on oma klass täitsa olemas, aga eesmärk on hoida krossimaailma tuleku ja seal osalemise lävi madalamal, et alal oleks laiem kandepind. Vahest siis kasvab peale uusi noori, kes suudavad ka rahvusvahelisel tasemel tulevikus tippu tõusta," rääkis Keerme. 

Päeva kiireim mees oli Jõhvi motoklubi esindav ja Pro-klassis sõitev Tanel Rauk. Kahetaktiliste tsiklite arvestuses oli kiireim Riho Keerme, kes MXH arvestuses oli viies. Allar Keerme oli samas klassis kaheksas. Klassis MX30 näitas teistele lõpujoonel selga Rauno Voldek, kellele kõige lähemale ehk teisele kohale jõudis narvakas Leonid Lüüter. MX X-klassis tuli viiendaks Erki Rannamees ning Adi Mooramaa oli üheksas. Naiste klassis tuli kolmandaks jõhvilane Krissu Konoplitski ning klassis MX 50 oli Meelis Liivrand kuues. 

Hobikrossisari jätkub 18. juulil Aravetel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles