Motokrossihooaeg lendab täie gaasiga

Peeter Lilleväli
Copy
Allar Keerme (nr 146) püüdis kohati mõõtu võtta klassiliidri Kennert Nurjaga, kuid pidi alla vanduma.
Allar Keerme (nr 146) püüdis kohati mõõtu võtta klassiliidri Kennert Nurjaga, kuid pidi alla vanduma. Foto: Kaisu Konoplitski

Eriolukorra tõttu valitses motokrossiradadel kevadhooajal vaikus. Olude leevenedes on nii võistlejatel kui ka publikul valida korraga mitme motospordisündmuse vahel. Möödunud nädalavahetusel olid valikus Tihemetsa Eesti TOP 200 karikavõistlused, Kiviõlis aga, kus põhitegijad kolme- ja neljarattalised liikurid, tulid rajale ka soolotsiklid, et omas hobisarjas kiiremad välja selgitada.

Tihemetsas saavutas naiste seas teise koha Sõmerpalu klubi esindav jõhvilane Krissu Konoplitski. Allar Keerme oli klassis MX C kümnes. MX E-klassis saavutas 11. koha Raigo Onton ja Mallor Vildak oli 26. 

Kodule lähemal paiknevas Kiviõlis oli idavirukaid stardis hoopis rohkem. Võistlusrajale tuli nii uusi nimesid meie maakonnast kui ka neid, kes on viimastel aastatel kiivrit rohkem varnas kui peas hoidnud. MX Openis oli laupäeval esimene Juri Vinogradov Dmitri Vinogradovi ees. Vaatamata tormiilmale mujal, olid Kiviõlis sõitmiseks ideaalilähedased olud. "Teavitasime sellest Jõhvi motoklubi esisõitjat Tanel Rauka, kes pühapäevaks kohale tuli ja võitis," ütles Jõhvi motoklubi esindaja Argo Keerme. Rauga vastu Vinogradovitel rohtu polnud, aga omavahel peeti teise koha pärast maha kõva madin, kus seekord Dmitri peale jäi. 

Mõlemal päeval teenis klassis MX40+ teise koha Alexei Teplov. Kõige arvukamalt oli Kiviõlis kohal MX hobi klassi sõitjaid. Idavirukatest teenisid laupäeval Leonid Lüter kolmanda koha, Fred-Georg Pääro oli viies, Rauno Voldek kuues, Riho Unt kaheksas ja Erki Rannamees kümnes. 

Pühapäeval oli Leonid Lüter teine ja Rauno Voldek kolmas, Fred-Georg Pääro viies ning Erki Rannamees kaheksas. 

"Aastate jooksul on kõvasti kirutud Eesti motokrossi kildkonnastumist, kus mitu võistlust toimub ühel ajal, kuid vaatamata praeguste piirangute tõttu nii võistlejate kui ka publiku arvule, ning arvestades, et pikk kodus istumine on rajale toonud rohkem võistlejaid, võimaldab see süsteem siiski võistlusi pidada. Kuid kindlasti vajaks süsteem ülevaatamist, et pärast koroonapiirangute lõppu oleks tiitleid vähem ja nendel oleks suurem kaal," rääkis Argo Keerme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles