Ahtme miljoniväljaku ehitushange kukkus läbi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Esialgu näeb Ahtme keskus välja selline, ent peagi ootavad seda ees muutused.
Esialgu näeb Ahtme keskus välja selline, ent peagi ootavad seda ees muutused. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ahtme keskväljaku rekonstrueerise ehitushange nurjus, kuna pakutud hinnad olid oodatust kallimad.

Ahtmesse sisuliselt uue väljaku ehitamise eeldatav maksumus oli koos käibemaksuga veidi üle miljoni euro.  

Kohtla-Järve abilinnapea Vitali Borodini sõnul tegid oma pakkumise kolm suurt ehitusettevõtet: OÜ RTS Infraehitus, AS YIT Eesti ja AS TREV-2 Grupp, kuid kõik need ületasid eeldatud maksumust vähemalt 15 protsendi võrra. 

"Kuna kiiret pole, siis otsustati see konkurss nurjunuks tunnistada ja ette valmistada uus hange, mille käigus loodame saada senisest kaalutletumad pakkumised," ütles ta lisades, et uues hankes kavatsevad linnavõimud suurendada renoveerimistööde ala, lisades keskväljakule ka osa sellega külgnevast territooriumist ning kogu selle objekti maksumus võib tõusta üle kahe miljoni euro. 

Ahtme linnaosa keskus peaks mõne aasta pärast sellisena välja nägema. 
Ahtme linnaosa keskus peaks mõne aasta pärast sellisena välja nägema. Foto: Eskiis/kohtla-jarve.ee

Kui kõik plaani kohaselt läheb, kuulutab linnavalitsus uue riigihankekonkursi Ahtme keskväljaku renoveerimiseks välja juba järgmisel nädalal. Kui sel korral hange õnnestub,  võivad tööd alata käesoleval aastal.

Ahtme keskuse rekonstrueerimine oli kavas tuleval aastal, ent kuna valitsus eraldas omavalitsustele pandeemia järel riigi majanduse kiiremaks turgutamiseks raha, otsustas 1,5 miljonit eurot saanud Kohtla-Järve linnavalitsus selle raha Ahtme linnaväljaku uuendamisse suunata.

Lisaks ümberplaneerimisele ja kommunikatsioonide väljavahetamisele on kavas rajada väljakule uus purskkaev ning jalakäijatele mõeldud graniitkattega puhkeala ja artistide esinemiskoht, kus hakkavad toimuma suuremad linnaüritused. Spetsiaalne koht valmistatakse ette jõulukuuse paigaldamiseks.

Väljak ühendatakse uuenenud promenaadiga − sellesse ehitusse investeeritakse poolteise aasta jooksul 864 000 eurot (ilma käibemaksuta). Ehituse kallale peab konkursi võitnud Jõhvi KEK asuma juba järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles