Eneseisolatsiooni nõuet eiranud koroonasse nakatunud tartlane külastas Narvas e-spordi võistlust

Erik Gamzejev
Copy
Koroonaviiruse nakatunud tartlane külastas nädalavahetusel ka Vaba lava Narva keskust, kus toimusid e-spordi võistlused.
Koroonaviiruse nakatunud tartlane külastas nädalavahetusel ka Vaba lava Narva keskust, kus toimusid e-spordi võistlused. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eneseisolatsooni jäämise korraldust eiranud koroonaviiruse haigusnähtudega Tartu elanik liikus mitme päeva jooksul Narva avalikes kohtades ja teisipäeva õhtul selgus, et tema koroonaviiruse proov on positiivne.

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp  ütles, et haigestunud tartlane viibis Narvas viis päeva. "Kahjuks ei püsinud ta seal hotellis, nagu oleks pidanud, vaid liikus mööda linna ringi, teades väga hästi, et ta on lähikontaktne ja ta on saanud eneseisolatsiooni korralduse," sõnas ta.  

Kingsepa sõnul teatas terviseamet talle eneseisolatsiooni jäämise vajadusest eelmisel reedel, kui oli Tartus tuvastatud uus nakatunu ja selgus, tema lähikontakste ringi kuulus ka selleks ajaks Narva sõitnud tuttav.  Terviseameti teatel olid tal kogu Narvas olemise ajal haigusnähud. 

Terviseamet on praeguseks teinud kindlaks, et nakatunud mees käis viie päeva jooksul hotellis Inger, Fama keskuses ja seal asuvas KFC kiirtoidurestoranis ning Vaba Lava keskuses, mille saalis toimusid nädalavahetusel  e-spordi võistlused. "Väidetavalt oli ta seal üks osaleja," märkis Kingsepp. 

Vaba Lava keskuse produtsent Gerli Romanovitš sõnas, et pühapäeval, kui toimusid e-spordi võistluse finaalid, oli saalis ligemale sada inimest, muul ajal vähem. 

Tema sõnul on terviseamet Vaba lava kahel töötajal, kes nädalavahetusel majas olid, soovitatud jälgida oma tervist, ent eneseisolatsiooni jäämist pole esialgu nõutud. Enne järgmisi üritusi, mis on Vaba lava keskuses kavandatud alles augusti lõppu, on Romanovitši sõnul kavas maja ruumid desinfitseerida. 

Eike Kingsepp märkis, et eneseisolatsiooni korralduse annab terviseamet lähikontaktis olnud inimestele, mis tähendab, et neil oli pikemaajalisem lähem kokkupuudu haigestunuga. Ülejäänud nendega samas hoones olnud inimestel soovitakse jälgida tervist.

"Praeguse seisuga tema lähikontaktsete ring Narvas väga suur ei ole, aga tuvastamine alles käib. Meie inimesed tegelevad sellega praegu," ütles Kingsepp kolmapäeva hommikul. 

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luht ütles Tartu Postimehele, et terviseamet ei tolereeri vastutustundetud käitumist, kus viirusekandja seab ohtu teised inimesed. "Täna analüüsime ja arutame selle inimese käitumist," sõnas ta kolmapäeva hommikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles