Viru vanglas on koroonasse nakatunud juba ligemale 200 inimest (3)

Põhjarannik
Copy
Jõhvi idaservas asuvas Viru vanglas on koroonaviirus diagnoositud juba ligemale 30 protsendil kõigist vangidest. Haiglaravi vajab kolm vangi.
Jõhvi idaservas asuvas Viru vanglas on koroonaviirus diagnoositud juba ligemale 30 protsendil kõigist vangidest. Haiglaravi vajab kolm vangi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti suurimas koroonakoldes Viru vanglas on viirusesse nakatunud inimeste arv lähenemas kahesajale: vange on nende seas 189 ja töötajaid viis.

Vanglate pressiesindaja teatel osutusid reedel positiivseks veel 27 vangi ja ühe ametniku koroonaproovid. 
 
Uued haigusjuhud tulid ilmsiks kordustestidega, mis tehti viiruse peiteaega arvestades neile, kelle eelmine test oli olnud negatiivne. 
 
Nakatunud vangidest oli reedeõhtuse seisuga Viru vanglast vabanenud kolm vangi. Nende edasiseks jälgimiseks edastas vangla andmed terviseametile.  
 
Viru vangla müüride taga asuvast ligemale 670 vangist on koroonadiagnoosi saanud kokku 189 ehk ligemale 30 protsenti.
 
Haiglasse on toimetatud kolm raskemas seisus olevat koroonapositiivsetest vangi. 111 nakatunud vangil pressiesindaja teatel kaebusi pole, ülejäänutel on külmetushaiguse tunnused või lõhna- ja maitsetajuhäired.
 
Justiitisministeerium ja terviseamet on kinnitanud, et eelmise nädala alguses vallandunud koroonapuhang sai alguse vanglasse tundi andma tulnud õpetaja kaudu. 
 
Ida-Virumaale lisandus terviseameti teatel viimase ööpäeva jooksul 63 uut koroonajuhtumit. Viimase 14 päeva haigestumise tase 100 000 elaniku kohta tõusis Ida-Virumaal üle kahesaja - 208,6. Kogu Eesti sama näitaja tõusis tasemele 119,04.
 
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles