Repinski kitsefarm on raskustes riigimaksude tasumisega (1)

Põhjarannik
Copy
Konju kitsefarm.
Konju kitsefarm. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Jõhvi volikogu esimehe kohta ihkavale riigikogu liikmele Martin Repinskile kuuluval osaühingul Konju Kitsefarm on tekkinud raskused riigimaksude tasumisega. 

Laupäevase seisuga oli firma maksuvõlg 1335 eurot ja see oli ajatamata. Kitsefarm on jäänud riigile võlgu nii sotsiaalmaksu, tulumaksu kui maamaksu. Sel nädalal on võlg vähenenud ligikaudu 400 euro võrra. 

Tänavu suvel nõudis kohtutäitur Konju kitsefarmilt ligemale 900 eurot, kuna Repinski firma oli jätnud tasumata keskkonnainspektsiooni määratud sunniraha sõnniku käitlemisega seotud rikkumiste eest.

Äriinfo portaali teatmik.ee põhjal oli Konju kitsefarmis kolmandas kvartalis tööl viis inimest ja deklareeritud maksude põhjal tuletatud keskmine hinnanguline brutopalk oli ligemale 375 eurot. Repinski on varem põhjendanud alampalgast väiksemat töötasu sellega, et kõik inimesed pole tööl täisajaga. 

Konju kitsefarmi käive oli kolmandas kvartalis veidi üle 1800 euro, mis teeb 600 eurot ühe kuu kohta. 

Keskerakonda kuuluv Repinski ütles septembris Põhjarannikule, et Konju kitsefarm ei suuda praegu kasumlikult end majandada ja ta otsib farmile uut suunda. Ta ütles, et ta rahastab farmi tegevust ka oma isikliku rahaga, kuna müügitulu peaaegu puudub ja riigi makstavad põllumajandustoetused ei kata ligikaudu 500 kitsega farmi kulusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles