Kohtla-Järve aitab ühistutel hooviteed korda teha

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Selliseid kvartalisiseseid teid on Ahtmes ja teistes Kohtla-Järve linnaosades palju. Linnavõimud loodavad, et uute toetuste abil hakkab pilt senisest kiiremini muutuma.
Selliseid kvartalisiseseid teid on Ahtmes ja teistes Kohtla-Järve linnaosades palju. Linnavõimud loodavad, et uute toetuste abil hakkab pilt senisest kiiremini muutuma. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve võimud plaanivad tuleval aastal eraldada linnaeelarvest korteriühistutele 100 000 eurot sihttoetust kvartalisiseste või hooviteede kordategemiseks.

Abilinnapea Deniss Veršinini sõnul on see summa järgmise aasta eelarvesse sisse planeeritud ning ehkki seda pole veel kinnitatud, uut korteriühistutele toetuste andmise korda juba arutatakse ja koostatakse. Linn on korteriühistuid ka senini toetanud ning eraldab ka edaspidi oma eelarvest 100 000 eurot aastas mitmesuguste tehtud remonditööde või läbiviidud auditite katteks. Sama suur toetussumma lisatakse nüüd spetsiaalselt kvartalisiseste juurdepääsuteede kordategemise kaasrahastamiseks.

"Praktika on näidanud, et isegi võrdlemisi väikesed summad innustavad linnaelanikke oma majapidamisi korda tegema," rõhutas Veršinin. "Novembrikuises toetuste jagamise voorus laekus meile üle kaheksakümne taotluse, mille hulgas oli ka mitu kvartalisiseste teede remondi dokumendipaketti. See andis tuge meie ideele kinnitada teetööde kulud eelarvesse eraldi punktina, töötades välja ühistute toetamise uue korra."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles