Eve East: "Ida-Virumaad on petetud!"

Erik Gamzejev
Copy
Euroopa Liidu kliimapoliitika tõttu on põlevkivielektri tootmine kõvasti kokku tõmbunud ja selle pärast on kõige rohkem kannatanud Ida-Virumaa. Selle leevendamiseks Euroopa Liidult tulevat 340 miljonit eurot ei taha valitsus aga kogumahus Ida-Virumaale anda.
Euroopa Liidu kliimapoliitika tõttu on põlevkivielektri tootmine kõvasti kokku tõmbunud ja selle pärast on kõige rohkem kannatanud Ida-Virumaa. Selle leevendamiseks Euroopa Liidult tulevat 340 miljonit eurot ei taha valitsus aga kogumahus Ida-Virumaale anda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsusi tabas külma dušina sel nädalal sõnum, et valitsus ei kavatsegi Euroopa Liidu õiglase ülemineku fondist kogu 340 miljonit eurot Ida-Virumaale suunata, vaid plaanib seda raha kulutada ka naabermaakondades.

"Ida-Virumaad on tegelikult petetud," ütleb Ida-Virumaa omavalitsuste liidu (IVOL) esimees Eve East, märkides, et selle fondi raha on üheselt mõeldud rohepöördega kaasnevate mõjude leevendamiseks vaid nendele piirkondadele, kus kaevandatakse fossiiilseid kütuseid elektrienergia tootmiseks. Eestis on selleks piirkonnaks üksnes Ida-Virumaa. 

Varem kokkulepitu pöördus pea peale 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles