Lüganuse vald ostab ilutulestiku asemel riidest maske

Põhjarannik
Copy
Lüganuse vallas on vabatahtlikud juba mõnda aega elanikele tasuta ühekordseid maske jaganud.
Lüganuse vallas on vabatahtlikud juba mõnda aega elanikele tasuta ühekordseid maske jaganud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuna ilutulestik jääb tänavu ära, otsustas Lüganuse vallavalitsus selle jaoks mõeldud raha eest hoopis korduvkasutatavaid maske osta ja neid jõulude eel riskigruppidele jagada.

"Järve Biopuhastus on meie ilutulestikku igal aastal toetanud, tänavu andsid nad selleks 3333 eurot. Ilutulestikku sel aastal ei tule, nii et leppisime Järve Biopuhastusega kokku ja ostame selle raha eest hoopis vallaelanikele riidest maske," rääkis Lüganuse vallavanem Andrea Eiche.

Vald paneb omalt poolt raha juurde ja nõnda saab osta kaks tuhat maski.

"Esimesed tuhat jõuavad loodetavasti nädala alguseks kohale, nii et jõulukostüümides vabatahtlikud saavad neid 22. detsembril kaupluste juures inimestele jagama hakata," ütles Eiche.

Lüganuse vald on oma elanikele seni juba kahel reedel tasuta ühekordseid maske jaganud; laupäevast alates on maakondliku kampaania raames neid jagatud iga päev.  

Jagamiselt saadud kogemused ajendasid mõtlema korduvalt kasutatavate maskide soetamisele, takistuseks sai aga nende kõrge hind. Järve Biopuhastuse panus võimaldab nüüd selle kavatsuse teoks teha.

"Peame maskide tootjatega veel läbirääkimisi, ehk saame hinda natuke alla kaubelda," küsitakse Eiche sõnul praegu maski eest kolm ja pool eurot.

Riidest maske tahetakse kaupluste ees jagada just pensionäridele kui riskigrupis olevate inimestele. Ülejäänud elanikud, kes jagamise ajal poodi suunduvad, saavad vabatahtlikelt vajaduse korral endistviisi ühekordse maski.

"Kui praegu käib jagamine ainult kaupluste juures, siis korduvkasutatavate maskidega tahame jõuda rohkem ka maapiirkonna elanikeni," kaalutakse Eiche sõnul osa maskide kojukannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles