Aveli Uustalu tuli esimest korda täiskasvanute Eesti meistriks

Erik Gamzejev
Copy
Ida-Virumaa viimaste aegade kaks kanget suusatajat: 2019. aasta märtsis sai tippspordist taanduv Tatjana Mannima Eesti meistrivõistlustel järjekordse kulla ja juunioride klassi kuuluv Aveli Uustalu esimese medali täiskasvanute seas - pronksi. Täna võitis Uustalu oma esimese meistritiitli ja Mannima oli neljas.
Ida-Virumaa viimaste aegade kaks kanget suusatajat: 2019. aasta märtsis sai tippspordist taanduv Tatjana Mannima Eesti meistrivõistlustel järjekordse kulla ja juunioride klassi kuuluv Aveli Uustalu esimese medali täiskasvanute seas - pronksi. Täna võitis Uustalu oma esimese meistritiitli ja Mannima oli neljas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Murdmaasuusataja Aveli Uustalu võitis täna esmakordselt täiskasvanute meistrikulla  ja tõi ühtlasi esimese meistritiitili ka Alutaguse suusaklubile.

Ohakvere külast pärit 20aastane Uustalu tõestas täna Otepääl 5 km eraldistardist sõidus veenvalt, et on praegu Eesti parim naissuusataja. Juba poolel maal oli ta lähimatest konkurentidest 15 sekundit kiirem. 

Edestades finišis 24,2 sekundiga hõbedale sõitnud Johanna Talihärma,  kaitses Uustalu ühtlasi ka murdmaasuusatajate au ega lasknud meistritiitlil minna laskesuusatajate leeri. Oma lähimast rivaalist murdmaasuusatajate seas, Johanna Udrasest, oli Uustalu 27 sekundit kiirem.

Oma esimese täiskasvnute meistrivõistluste medali, pronksi, võitis Uustalu 2019. aasta märtsis Pannjärvel sõidetud 30 km distantsil. Tookord oma 15. Eesti meistritiitli võitnud Kiviõlist  pärit Tatjana Mannima, kes oli sel ajal juba tippspordist taandumas, ütles  sõidu järel naljaga pooleks, et noortel tuleb järgnevatel aastatel tema alistamiseks rohkem trenni teha. 

Täna sai kinnitust, et mõned noored suusatajad on tema soovitust kuulda võtnud. Jaanuaris 41aastaseks saav Mannima oli ka täna Otepääl stardis, kuid pidi seekord leppima neljanda kohaga. Aga noorematega suudab ta sammu pidada veel küll - Aveli Uustalule jäi ta teravust nõudval lühikesel distantsil alla vähem kui poole minutiga. 

Naiste 5 km sõidus oli täna rajal 33 suusatajat. 

Aveli Uustalu osales sel aastal ka maailma karika etapil Soomes Rukal, kus ta sai klassikasprindis 69 osaleja seas Eesti parimana 58. koha.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles