Narva Transi uus peatreener tuleb ühe võtmemängija soovitusel Venemaalt

Erik Gamzejev
Copy
Narva Transi peatreeneritel on harva õnnestunud terve hooaja ametis püsida. Kas Igor Põvinil läheb paremini?
Narva Transi peatreeneritel on harva õnnestunud terve hooaja ametis püsida. Kas Igor Põvinil läheb paremini? Foto: Narva Trans

Rohkem kui pool aastat kestnud sõelumiste järel palkas Narva Transi jalgpalliklubi oma esindusmeeskonna peatreeneriks 53aastase Igor Põvini Venemaalt. 

Transi presidendi Nikolai Burdakovi sõnul oli Narva jalgpallimeeskonna peatreeneriks tulla soovijaid hulganisti peaaegu igast ilmakaarest: nii Eestist, Venemaalt kui ka Euroopa riikidest. "Igor Põviniga oleme tihedamalt suhelnud viimased paar kuud. Otsustasime lõpuks tema kasuks, kuna ta näis sellise inimesena, kes peaks meile sobima. Peale selle oli oluline, et teda teadis ka Aleksandr Zakarljuka," viitas Burdakov Transi ühele võtmemängijale, kes mängis neli aastat tagasi Põvini käe all Venemaal Penza Zenidis. 

Burdakovi sõnul on Põvin väitnud, et jälgis sel aastal hoolega ka Eesti meistriliiga mänge ja õppis meeskondi tundma. "Eks praktikas näeme, kui hästi ta seda teinud on," ütles ta, lisades, et Põvini kui treeneri käekirja kohta ei oska ta esialgu midagi öelda. "Me ei valinud treenerit tema käekirja põhjal, vaid lähtudes sellest, kuhu ta tuleb. Käekiri kujuneb selle koosseisuga, nagu meil õnnestub kokku saada. Sellest peab ta parima välja võtma ning küllap arvestab ta seejuures meie klubi teiste inimestega. Trans pole kunagi vaid kaitsvat jalgpalli mänginud ega oskagi seda. Loodan, et ründav stiil, mis publikulegi meeldib, säilib ka uue treeneriga." 

Kui tavalistel hooaegadel on jaanuaris Narvas testimisel käinud kümneid jalgpallureid paljudest riikidest, siis praegusel koroonaajal sellist luksust lubada ei saa. Mullustest võõrmängijatest on meeskonda jäänud vaid Venemaa poolkaitsja Deniss Poljakov, kelle eelmine hooaeg läks vigastuse ravimise nahka. "Vajame juurde vähemalt viis-kuus mängijat, aga peame tegutsema kindla peale ja kutsuma siia vaid neid, kelle puhul teame nende võimeid," ütles Burdakov. Ta tunnistas, et nii nagu äpardus Transi jaoks mullune hooaeg, pandi aasta tagasi mööda ka võõrmängijate valimisega. 

President sõnas, et vaatamata mullusele ebaedule, kus napilt õnnestus vältida meistriliigast välja langemist, on Transi eesmärk endiselt olla konkurentsivõimeline ka medaliheitluses. 

Voronežist pärit Põvin on kuulunud ka sealse esindusmeeskonna Fakel ridadesse, kelle eest on ta Venemaa kõrgliigas pidanud seitse mängu. Treenerina on ta juhendanud Venemaa madalamates liigades mängivaid meeskondi Liski Lokomotiv ja Penza Zenit. 

Transi peatreeneri koht oli vaba juba eelmise aasta juuni lõpust, mil see töökoht öeldi üles türklasest Cenk Özcanile. Hooaja lõpuni juhendasid meeskonda klubi noortetreenerid Oleg Kurotškin ja Maksim Gruznov.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles