Koroona halvas Narva haigla kirurgiaosakonna töö (2)

Põhjarannik
Copy
Narva haiglas on plaaniliste operatsioonide tegemine peatatud, kuna enamik kirurgiaosakonna töötajatest on kas nakatunud või eneseisolatsioonis.
Narva haiglas on plaaniliste operatsioonide tegemine peatatud, kuna enamik kirurgiaosakonna töötajatest on kas nakatunud või eneseisolatsioonis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva haigla peatas plaanilisete operatsioonide tegemise, kuna koroonaviirus on diagnoositud viiel kirurgiaosakonna töötajal ja üheksal patsiendil. 

“Kuni 22. jaanuarini peatame plaanilised operatsioonid, välja arvatud need, mis puudutavad naistekliiniku patsiente. Sünnitusabi osutatakse tavapäraselt," teatas haigla ülemarst Olev Silland.

Ta lisas, et kõik kirurgiaosakonna töötajad peale nende, kes on juba koroonaviiruse läbi põdenud, jäid kümneks päevaks karantiini. Nakatunud patsiendid viidi üle COVID-osakonda. Need kirurgiaosakonnas olnud patsiendid, kes ei vajanud operatiivset kirurgilist ravi, viidi ajutiselt sisehaiguste kliinikusse.

"Oluline on märkida, et kirurg jääb haiglas ööpäev läbi valvesse ja opereerimisteenuste osutamist jätkatakse," lisas Silland.

Operatiivset kirurgilist ravi vajavad patsiendid suunatakse Ida-Viru keskhaiglasse.

Neile patsientidele, kes vajavad operatiivset kirurgilist ravi ja keda ei saa transportida, on Narva haigla valmis ravi pakkuma, kinnitas  Narva Haigla juhatuse liige Aleksei Jevgrafov.

Narva haiglas jätkub ka lasteosakonna patsientide ravi, kuid nad viiakse ajutiselt üle sisehaiguste kliinikusse.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Ida-Virumaale 131 uut koroonaviirusesse nakatunut. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Ida-Virumaal 885,6. Kui eelmise aasta lõpus ulatus see näitaja üle 1100, siis alanud aasta alguses on see stabiliseerunud 800-900 vahele.  

14. jaanuari seisuga on Narvas  koroonaviirusega nakatunuid 630.  Ööpäevaga lisandus 70 positiivset testi, tervenes 62 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles