Ida-Viru noored ühinesid kaerajaani väljakutsega

Põhjarannik
Copy
Tantsustuudio Viis Tähte tantsis laupäeval kümnes Ida-Virumaa paigas, teiste seas Kiviõli seikluskeskuses.
Tantsustuudio Viis Tähte tantsis laupäeval kümnes Ida-Virumaa paigas, teiste seas Kiviõli seikluskeskuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa noored tantsisid laupäeval kümnes paigas, osaledes ettevõtluse arendamise sihtasutuse kaerajaani väljakutses, mille eesmärk on tutvustada Eesti huvitavaid kohti. 

Esimene aktsioon "Ida-Virumaa tantsib" toimus 2018. aasta suvel, kui maakonna erilistes kohtades esitati nüüdisaegset tantsu, mida saatis Metsatöllu hitt "Oma laulu ei leia ma üles".

Tookordne esitantsija, Kohtla-Järve tantsustuudio Viis Tähte võttis nüüd vastu ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse väljakutse, esitades Ida-Virumaa põnevates paikades kaerajaani.

"Noored vajavad koroonasuletusest välja raputamist. Esimene aktsioon "Seiklusmaa tantsib" oli nii äge kogemus, et kui tuli kaerajaani väljakutse, otsustasime kohe liituda. Saab nii tantsida kui ka Ida-Viru turismi aidata," kommenteeris tantsustuudio juht Ainikki Seppar.

Ida-Viru turismikoordinaatori Kadri Jaloneni sõnul toonitas tantsuaktsioon ka Ida-Virumaa turistidele taasavamise loosungit "Siin on turvaline", mida kasutavad ettevõtted kinnitavad, et järgivad kõiki riigis kehtestatud ettekirjutusi.

Märgise "Siin on turvaline" töötas välja turismiklaster, võttes eesmärgiks saada veebruari alguseks sada protsenti turvaliseks.

"See tähendab, et kõik turismiklastri partnerid, näiteks söögikohad ja majutusasutused, teevad maksimumi koroonaviiruse leviku ohjeldamiseks ning kinnitavad ka märgisega, et järgivad kõiki riigis ettenähtud ohutusmeetmeid. Nii loovad ettevõtted turvalise keskkonna külastajatele ja panustavad omalt poolt viiruse leviku tõkestamisse," selgitas Jalonen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles