Tiit Pekk: maratonide korraldamine on võimalus anda omalt poolt midagi Ida-Virumaale tagasi

Erik Gamzejev
Copy
Tiit Pekil on hea meel, et president, kes on ka ise aktiivne rahvaspordivõistlustel osaleja, tunnustas sel aastal mitmeid liikumisharrastuse eestvedajaid.
Tiit Pekil on hea meel, et president, kes on ka ise aktiivne rahvaspordivõistlustel osaleja, tunnustas sel aastal mitmeid liikumisharrastuse eestvedajaid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Vokast pärit Tiit Pekk ütleb, et Alutaguse suusa- ja rattamaratonide korraldamine on temale üks võimalus Ida-Virumaale midagi tagasi anda, sest olgugi et ta igapäevaselt siin ei ela, on ta hingelt ja mõttelaadilt idavirulane. 

Teenetemärgi saamine oli Tiit Pekile enda sõnul väga-väga suur üllatus. Samas on tal hea meel, et president, kes on ka ise aktiivne rahvaspordivõistlustel osaleja, tunnustas sel aastal mitmeid liikumisharrastuse eestvedajaid.  

Võistluste korraldamisel sai Tiit Pekk käe valgeks juba poisikesena, abistades isa Aadut Voka triatloni korraldamisel. Neist esimene toimus 1984. aastal.  "Olime kogu perega rakkes toitlustuspunktides ja tegime kõike, mida vaja. Hiljem tulid Voka ja Toila rattakrossid, kus tegin aastaid kohapealse korraldaja ja rajameistri tööd," meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles