Narva Trans alustas meistrisarja suure kaotusega

Erik Gamzejev
Copy
20aastane Kohtla-Järve jalgpalliklubi kasvandik Gleb Pevtsov tegi Narva Transi eest pühapäeval oma debüüdi Eesti meistriliigas.
20aastane Kohtla-Järve jalgpalliklubi kasvandik Gleb Pevtsov tegi Narva Transi eest pühapäeval oma debüüdi Eesti meistriliigas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Poole oma põhimängijatest sel talvel välja vahetanud Narva Trans suutis Eesti jalgpalli meistriliiga avamängus mullusele hõbedameeskonnale Paidele hakata võrdselt vastu esimesel poolajal, kuid tabelisse läks lõpuks siiski kirja 1:5 kaotus. 

Paide pääses juhtima esimese poolaja lõpus, kui pealelöögina mõeldud pall värava ees hoopis Eesti koondise poolkaitsjale Siim Lutsule jala peale sattus ning ta selle ühe puutega Transi väravasse suunas. 

Transi president Nikolai Burdakov tõdes, et esimene vasikas läks aia taha, kuid loodetavasti läheb edaspidi paremini. "Esimene poolaeg polnud halb. Aga teisel poolajal kadusid tähelepanu ja kontsentratsioon, kaitses tehti jämedaid vigu, väravavahi mäng pole ka ausalt seni muljet avaldanud," ütles ta, pidades silmas eelkõige kolmandat väravat, mil pall Richard Alandi jalge vahelt väravasse veeres. 

Burdakov tõdes, et Transil, kus sel talvel vahetus üle poole põhikoosseisu mängijatest ja tuli uus treener Igor Põvin Venemaalt, ei ole meeskonnamängu leidmine olnud lihtne. Koroona tõttu jäid paljud treeningmängud pidamata, vahetult enne hooaja algust pidi meeskond eneseisolatsioonis olema, mitu mängijat olid haiged, trenni on Narvas tulnud teha lumisel väljakul. 

Sel talvel liitusid Transiga Venemaaja jalgpallurid Vitali Kalenkovitš, Nikolai Vdovitšenko, Mihhail Belov ja Nikita Zagrebelnõi, Albaania kaitsja Kristi Marku ja Tadžikistani kaitsja Tabrezi Davlatmir. Eesti klubidest liitusid endine Flora ja Levadia väravavaht Richard Aland, Tartu Tammeka keskkaitsja Daaniel Maanas, Kohtla-Järve JK Järve poolkaitsja Gleb Pevtsov ja Tallinna Kalevist naasis Narva kaks hooaega seal mänginud ründaja Eduard Golovljov. 

Mängus Paide vastu vahetusest sekkunud 20aastasest Gleb Pevtsovist sai veel üks Ida-Virumaa jalgpalli kasvandik, kel on nüüd kirjas esimesed mänguminutid meistriliigas. 

Burdakovi sõnul näeb ta meeskonnaga talvel liitunud mängijates head potentsiaali, aga kõigil neil kulub aega, et meeskonda sisse elada ja kokku mängida. "Praegu olen veel optimistlik," sõnas ta. 

Karikasarjas jõudis Trans poolfinaali, kui alistas eelmisel nädalal 2:1 esiliigasse langenud Tallinna Kalevi. Võitmaks karikat, mis tagaks pääsu ka eurosarja ja lisaks klubi rahakotti paarsada tuhat eurot, tuleks veel alistada kaks vastast. Ent konkurentsi on jäänud vaid Eesti tippklubid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles