Jõhvi juhid said umbusaldusavalduse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vallavanem Maris Toomel sai sel neljapäeval umbusaldusavalduse. Umbusaldusavaldus esitati veel abivallavanematele Jüri Konradile ning Max Kaurile.
Vallavanem Maris Toomel sai sel neljapäeval umbusaldusavalduse. Umbusaldusavaldus esitati veel abivallavanematele Jüri Konradile ning Max Kaurile. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolm Jõhvi vallavalitsuse liiget eesotsas vallavanem Maris Toomeliga ning volikogu esimees Niina Neglason said kolmapäeval volikogu istungil umbusaldusavalduse.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud seitse opositsiooni kuuluvat volikogu liiget. Et umbusaldus järgmisel istungil hääletamisele tuleks on Jõhvis tarvis vähemalt 6 volikogu liikme allkirja. 

Umbusaldus esitati ka volikogu hariduskomisjoni esimehe Mait Sepa vastu, keda süüdistatakse selles, et ta ei tõstatanud vene põhikooli küsimust komisjoni istungil.  

Ainsana vallavalitsuse liikmetest ei esitatud umbusaldust Arvo Alleri vastu.

Umbusaldajad heidavad võimulolijatele ette Jõhvi vene põhikooli direktori Irina Šulgina ümber toimuvat. Šulgina sai eelmisel nädalal vallavalitsuselt hoiatuse. Põhjenduseks lojaalsuskohustuse rikkumine ning tööandja maine kahjustamine. Direktorit süüdistati hoiatuses selles, et ta korraldas koolis enda kaitseks poliitilise kampaania, millesse kaasas ka õpilaseed.

Enne seda nõudis volikogu liige Aleksandr Romanovitš vallavalitsuselt, et see vallandaks Šulgina direktori ametist seoses talle politsei määratud karistusega, kuna ta võttis seadust rikkudes kooli tööle oma sugulasi. Šulgina on selle trahvi vaidlustanud. 

Vallavalitsus leidis, et Šulgina tegevus vääriks küll töösuhte lõpetamist temaga, kuid arvestades tema teeneid ja panust kooli arengusse piirduti hoiatusega, mis võib aga viia vallandamiseni, kui Šulgina ei lõpeta väidetavat vallavalitsuse maine kahjustamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles